2023-04-06 15:20:10
Φωτογραφία για H απεργία στη Γαλλία προκάλεσε χάος στις πασχαλινές μετακινήσεις ταξιδιωτών στη Βρετανία
Το όνειρο των πασχαλινών διακοπών στην Ευρώπη μετατράπηκε σε εφιάλτη για τους ταξιδιώτες στη Βρετανία, αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικοί σταθμοί της οποίας έπαθαν «έμφραγμα» λόγω της γενικής απεργίας στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

Δρομολόγια του Eurostar μεταξύ του Παρισιού και του Λονδίνου ακυρώθηκαν, ο εθνικός αερομεταφορέας της Βρετανίας, η British Airways, καθήλωσε 20 πτήσεις του που θα περνούσαν από τον εναέριο χώρο της Γαλλίας καθώς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μετέχουν στην απεργία, ενώ σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές στο λιμάνι του Ντόβερ.

Oι ταξιδιώτες στο λιμάνι αυτό της Βρετανίας περιμένουν έως και μιάμιση ώρα προκειμένου να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων των Γάλλων αξιωματούχων προτού επιβιβαστούν στα οχηματαγωγά, όπως ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία DFDS στο Twitter.

Εκφράζονται φόβοι ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες στο Ντόβερ θα ξαναζήσουν τον εφιάλτη του περασμένου Σαββατοκύριακου, όταν χιλιάδες άνθρωποι καθυστέρησαν να αναχωρήσουν έως και 14 ώρες.


«Έμφραγμα» στις δύο πλευρές της Μάγχης

Χάος προκλήθηκε σε κυκλοφοριακούς κόμβους στη Βρετανία και στη Γαλλία, καθώς οι διαδηλωτές σταμάτησαν την κυκλοφορία περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ στο Παρίσι νωρίς το πρωί, αναγκάζοντας πολλούς ταξιδιώτες να συνεχίσουν με τα πόδια.

«Οι ταξιδιώτες βγαίνουν από τα αυτοκίνητα και τα ταξί και προσπαθούν να φθάσουν πεζή στους τερματικούς σταθμούς», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. «Όλοι οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί από συνδικαλιστές με την υποστήριξη απεργών», πρόσθεσε. Εκπρόσωπος του αερολιμένος της γαλλικής πρωτεύουσας επιβεβαίωσε ότι ακτιβιστές έχουν μπλοκάρει την πρόσβαση στον τερματικό σταθμό 1 και την οδική πρόσβαση σε άλλες περιοχές

Η έξοδος των ταξιδιωτών από τη Βρετανία αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, με τις αναχωρήσεις φέτος να είναι κατά 11% αυξημένες σε σχέση με πέρυσι και κατά 650% σε σύγκριση με το 2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Απεργίες στις αερομεταφορές απειλούν τις πασχαλινές διακοπές των Ευρωπαίων

Tην ίδια ώρα, ο τομέας των αερομεταφορών στην Ευρώπη προετοιμάζεται για προβλήματα στις πασχαλινές μετακινήσεις των ταξιδιωτών που προκαλούν οι απεργίες και οι ακυρώσεις πτήσεων, μια μεγάλη δοκιμασία για την ικανότητα του κλάδου να αποτρέψει ένα νέο χάος μετά από εκείνο στις περσινές θερινές διακοπές.

Οι απεργίες τις τελευταίες εβδομάδες στη Γαλλία, στην Πορτογαλία, στη Βρετανία και στη Γερμανία ίσως προκαλέσουν προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις σε τμήματα της Ευρώπης στη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών, είπαν στο Reuters αξιωματούχοι αεροπορικών εταιρειών, αεροδρομίων και οι Αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. «Αναμφίβολα, θα υπάρξουν καθυστερήσεις» είπε ο υπεύθυνος των επιχειρήσεων εναέριας κυκλοφορίας στην Eurocontrol, Στίβεν Μουρ.

Μόνον οι απεργίες στη Γαλλία έχουν προκαλέσει χιλιάδες ώρες καθυστερήσεων μέχρι σήμερα - σε κάποιες περιπτώσεις έως και 70.000 λεπτά καθυστερήσεων σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurocontrol

iefimerida.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ