2023-04-07 13:45:00
Φωτογραφία για Ενεργειακές Κοινότητες Φαρμακοποιών: Έρχονται να αλλάξουν το τοπίο και να βοηθήσουν όλους τους Φαρμακοποιούς να αντιμετωπίσουν την κρίση ενέργειας!



Μετά από στοχευμένες δράσεις, όραμα και επιμονή, φαρμακοποιοί της Πελ/νήσου και της Δ. Ελλάδας ανακοινώνουν την ίδρυση των πρώτων δύο συνεταιριστικών ενεργειακών κοινοτήτων! Η πρωτοποριακή αυτή κίνηση έρχεται να αλλάξει το τοπίο και να προσφέρει λύσεις στην κρίση ενέργειας η οποία καθηλώνει όλη την κοινωνία τα τελευταία χρόνια! 

Με σύνθημα ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε περισσότερα, σχέδιο την ενεργειακή αυτονομία των σπιτιών και των επιχειρήσεών μας και κάλεσμα καθολικής συμμετοχής, ο Πρόεδρος του προσωρινού ΔΣ συνάδελφος κ. Αργύρης Σπυρίδης, μας έστειλε το ιστορικό πρώτο Δελτίο Τύπου και σας το παρουσιάζουμε:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη μας χαρά και υψηλό αίσθημα ευθύνης, σας ανακοινώνουμε την ίδρυση δύο ενεργειακών κοινοτήτων από φαρμακοποιούς και συνεταιρισμούς φαρμακοποιών προς όφελος ολόκληρου του φαρμακευτικού κλάδου.

 

 





Στην πρώτη με την ονομασία «Ηώς» μεταξύ των ιδρυτικών μελών βρίσκονται ο όμιλος ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ. με τρεις συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες στους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας και ο όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.Π.Ε. με δύο θυγατρικές στους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας. 

Έχει έδρα την Καλαμάτα και καλύπτει ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία). 

Δραστηριοποιείται εντός των ορίων της περιφέρειας και απευθύνεται αποκλειστικά σε φαρμακοποιούς, εργαζομένους στις συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες καθώς και συγγενείς αυτών πρώτου και δευτέρου βαθμού. Ανάμεσα στους σκοπούς της είναι έργα όπως ο εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός, η πώληση, η αποθήκευση και η ηλεκτροκίνηση.



Η δεύτερη με την ονομασία «Απόλλων» έχει έδρα την Αμαλιάδα και ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη βρίσκονται ο όμιλος ΣΥ.ΦΑΝΟ.Π.ΠΕ με την θυγατρική της στη Ηλεία  και ο ΣΕΦΑΡ στην Αιτωλοακαρνανία  με την συνεταιριστική φαρμακαποθήκη του Αγρινίου. 

Απευθύνεται σε φαρμακοποιούς εργαζομένους στις συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες αλλά και σε ιδιώτες. Δραστηριοποιείται σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ηλειας, Ν.Αχαϊας και Ν.Αιτωλοακαρνανίας) για τα έργα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού. Για τα υπόλοιπα έργα όπως virtual net-billing με ή χωρίς αποθήκευση, ηλεκτροκίνηση κτλ απευθύνεται σε φαρμακοποιούς από όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε δράσεις και έργα για τις συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες ανά την ελληνική επικράτεια τις οποίες και καλούμε να γίνουν μέλη μας.



Σύμμαχούς μας σε αυτή τη πορεία έχουμε την Ο.Σ.Φ.Ε. η οποία σε μια συμβολική κίνηση έχει αποκτήσει μια μερίδα μέλους τόσο στην ενεργειακή κοινότητα Ηώς όσο καί στην ενεργειακή κοινότητα Απόλλων. Συγκαταλέγεται στα ιδρυτικά μέλη και των δύο κοινοτήτων ενώ η προσφορά της καθόλη την διάρκεια της υλοποίησης του project ήταν καθοριστική.

Ο  Π.Φ.Σ. και το Ι.Δ.Ε.Ε.Α.Φ.  αγκάλιασαν με θέρμη το όλο εγχείρημα από την πρώτη στιγμή που τους έγινε γνωστό και η έμπρακτη στήριξή τους θεωρείται δεδομένη. Αντιλήφθηκαν αστραπιαία την σημασία και τη βαρύτητα πίσω από αυτή την ιδέα για τον φαρμακευτικό κλάδο και τον προτρέπουν να αδράξει την ευκαιρία απολαμβάνοντας τα ενεργειακά οφέλη της σύμπραξης

αυτής.

Η Greenpeace αποτελεί συνοδοιπόρο στο ταξίδι μας για ένα πιο καθαρό ενεργειακό αποτύπωμα για το περιβάλλον παραχωρώντας μας τεχνογνωσία και εργαλεία που θα μας φανούν χρήσιμα. Προωθεί τον ενεργειακό συνεργατισμό προσφέροντας δράσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια στα μέλη.

Τέλος να ευχαριστήσουμε  την Electra Energy Cooperative μέλος της REScoopEU για την παροχή τεχνογνωσίας και ειδικών εργαλείων που μας προσέφερε κατά την φάση της ίδρυσης και έως αυτού του σημείου.

Ήδη κατά τη φάση της ίδρυσης οι ενεργειακές κοινότητες έχουν δεχθεί τριψήφιο αριθμό αιτήσεων για εγγραφές μελών ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Για τα πρώτα δύο έργα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (αφορoύν ολόκληρη τη Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία) θα γίνονται δεκτές αιτήσεις μέχρι και μια εβδομάδα πριν την πρώτη γενική συνέλευση μέσω του

ιστοτόπου των ενεργειακών κοινοτήτων στη διεύθυνση  https://energy4us.gr/ 

 

Ο Πρόεδρος

Αργύρης Σπυρίδης,

Φαρμακοποιός

 



 

 


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ