2023-04-13 07:25:27
Φωτογραφία για Απλά μυστικά για τέλειο βάψιμο αυγών



Μάρκος Λεονταρίδης

Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη ή χρονοβόρα, ειδικά αν φέτος επιλέξετε να βάψετε αυγά χωρίς να τα διακοσμήσετε με πρωτότυπα σχέδια......



Tips για τέλειο βάψιμο αυγών

Το μυστικό για να έχετε κατακόκκινα αυγά είναι να μην είναι ολόφρεσκα αλλά περίπου 4-6 ημερών. Το τσόφλι θα ξεκολλάει πιο εύκολα και η βαφή δεν θα περάσει στο ασπράδι.

Τα αυγά που θα βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Πριν τα βράσετε, περάστε την επιφάνειά τους με λίγο λευκό ξίδι.

Βράσιμο αυγών

Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τοποθετήστε τα αυγά σε μια στρώση. Δεν θα πρέπει να χτυπηθούν μεταξύ τους γιατί θα ραγίσουν ή θα σπάσουν.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά ή τη σβήνετε και αφήνετε τα αυγά στο νερό για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Όσο βράζουν τα αυγά, γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό. Με ένα σουρωτήρι βγάζετε ένα ένα αυγό και το βάζετε στο κρύο νερό. Αφήστε να κρυώσουν μέχρι να είναι εύκολο να τα πιάσετε και να ξεκινήσετε τη διαδικασία της βαφής.


Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες της βαφής που έχετε επιλέξει.

Βαμμένα αυγά

Τοποθετείστε τα βαμμένα αυγά σε ένα ταψί που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα που δεν χρειάζεστε.

Αφήνετε τα αυγά να στεγνώσουν και στη συνέχεια τα αλείφετε με λίγο λάδι προκειμένου να γυαλίσουν.

Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε γάντια μιας χρήσης όταν βάψετε τα αυγά γιατί η βαφή, ναι μεν φεύγει, αφήνει όμως μια ελαφριά κοκκινίλα στα χέρια.

Κόκκινα πασχαλινά αυγά

Παντζάρι, κόκκινο λάχανο, κρεμμύδι, κουρκουμάς: 4 φυσικοί τρόποι για να βάψετε τα αβγά σας

Και όμως υπάρχουν φυσικοί τρόποι που μπορεί κάποιος να βάψει τα αυγά του για το Πάσχα, χωρίς να χρησιμοποιήσει τις βαφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι αυγά, τριμμένο κόκκινο λάχανο, φλούδες από ξερά κρεμμύδια, τριμμένο βραστό παντζάρι και κουρκουμά.

Για 4 διαφορετικά χρώματα θα χρειαστείτε και 4 διαφορετικές κατσαρόλες. Βάλτε νερό, ρίξτε σε κάθε μία ξεχωριστά ένα από τα παραπάνω υλικά, αφήστε τα να βράσουν μέχρι 5 λεπτά για να βγει το χρώμα τους και αφήστε στην άκρη για 15 με 60 λεπτά.

Σουρώστε το χρωματιστό νερό σε καθαρά μπολ, βάλτε 3 κ.τ.σ λευκό ξίδι και τοποθετήστε μέσα τα αυγά σας. Αφήστε τα για 2-12 ώρες για καλύτερο αποτέλεσμα σκεπασμένα, μέσα στο ψυγείο.

Έπειτα αφαιρέστε τα από το χρωματισμένο νερό κι αφού στεγνώσουν, τοποθετήστε τα στις πιατέλες.

aftodioikisi

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ