2023-04-17 08:22:15
Φωτογραφία για Η Ανάσταση του Χριστού  στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 



Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού εορτάσθηκε η εορτή των εορτών και η πανήγυρη των πανηγύρεων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου......

Στην Αναστάσιμη Ακολουθία μεταξύ του πλήθους των πιστών που συμμετείχαν ήταν ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων ΣΤΡΧ Παντελεήμων Μπερτσιάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας κ. Απόστολος Καπνιάρης, και ο Διοικητής Π.Υ. Νομού Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχος Ιωάννης Κουσαρίδας. Τιμές απέδωσε άγημα του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων.

Ακολούθησε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ

. Δαμασκηνού, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, οι οποίοι κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους πιστούς, γιατί παρέμειναν μέχρι τέλους στην Θεία Λειτουργία, ευχήθηκε κατάλληλα και τους διένειμε τα πασχαλινά κόκκινα αβγά.

Τα ιερά Αναλόγια διακόνησαν ο πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Μαστροσπύρος και ο λαμπαδάριος κ. Αλέξιος Ζαρζάνης με τη συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών της περιοχής.

 

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου τελέσθηκε, με λαμπρότητα, ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με την συμμετοχή των Ιεροκηρύκων και των Ιερέων της πόλεως του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής.

Το Ευαγγέλιο ανέγνωσε στα Ελληνικά ο Σεβασμιώτατος και σε άλλες γλώσσες οι κληρικοί, ενώ ο Αρχιδιάκονος το επανέλαβε στα Ελληνικά.

Κατά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ιερείς για την διακονία τους όλες αυτές τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ιδιαίτερα την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα για το λατρευτικό, ποιμαντικό και κοινωνικό έργο που επετέλεσαν, καθώς ευχαρίστησε και ευχήθηκε κατάλληλα στους πιστούς που, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συμμετείχαν στον Εσπερινό της Αγάπης και διένειμε σε όλους τα πασχαλινά κόκκινα αβγά.

 

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προεξήρχε του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον μεγαλοπρεπή και επιβλητικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο. Μαζί του συλλειτούργησαν ο πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Καντάνης και ο οικον. Γεώργιος Παππάς, ο Αρχιδιάκονος Στέφανος Καππές και ο διάκονος Αμβρόσιος Καλλιάφας. Τους ύμνους της ημέρας απέδωσαν θαυμάσια ο πρωτοψάλτης του Ναού κ. Ανδρέας Αγγελής και ο λαμπαδάριος κ. Πέτρος Καραγιάννης.

Ο Σεβασμιώτατος σκόρπισε φύλλα δάφνης σε όλο τον Ιερό Ναό, ψάλλοντας το «Ἀνάστα, ὁ Θεός, κρῖνον τήν γῆν», προαναγγέλλοντας την Ανάσταση του Χριστού και την λύτρωση ολόκληρης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο. Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση.

Μεταξύ του πλήθους των πιστών που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία ήταν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την Ακολουθία της Αναστάσεως και την Πασχαλινή Θεία Λειτουργία πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/Vpk3meM9DgiG4b7L8

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τον Εσπερινό της Αγάπης πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/u6y4xv5cbURPsJzNA

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τον Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/t4WefucUVjkjoHSu7

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας της  Ιεράς  Μητροπόλεως


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανανεώνει ο Κρόος με την Ρεάλ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανανεώνει ο Κρόος με την Ρεάλ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ