2023-04-19 09:39:12
Φωτογραφία για Μετά το πασχαλινό τραπέζι: Έτσι θα χάσετε τα κιλά που πήρατε
Χρήσιμες συμβουλές για να επανέλθετε εύκολα και γρήγορα μετά το «φαγοπότι» του πασχαλινού τραπεζιού στις διατροφικές σας συνήθειες και στα κιλά σας.

Το πασχαλινό τραπέζι μπορεί να σας άφησε χορτάτους και να σας έκανε να «σκάσετε» από το φαγητό αλλά με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας πολλοί συνειδητοποιείτε πως πρέπει να επιστρέψετε στις παλιές διατροφικές σας συνήθειες και στα κιλά σας καθώς δεν αργεί να έρθει το καλοκαίρι.

Ωστόσο, η μετάβαση αυτή πρέπει να είναι προσεκτική για να μην έχετε προβλήματα με το στομάχι αλλά και για να χάσετε εύκολα και γρήγορα τα κιλά που ενδεχομένως και να πήρατε τις προηγούμενες μέρες.

Διατροφικές συμβουλές μετά το μεγάλο «φαγοπότι»

Να καταναλώνετε 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως, ώστε να εξασφαλίζεται η καλή ενυδάτωση του οργανισμού και η καλή λειτουργία των νεφρών.

Να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες φρούτων και λαχανικών, κυρίως πράσινα φυλλώδη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει, μάλιστα την κατανάλωση τουλάχιστον 5 μικρομερίδων φρούτων και λαχανικών για τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού, ώστε να προσλαμβάνει επαρκείς ποσότητες βιταμινών και ιχνοστοιχείων.


Να περιορίσετε την πρόσληψη νατρίου από τη διατροφή. Το νάτριο είναι ένα ιχνοστοιχείο που συμβάλλει στην ισορροπία των υγρών στο σώμα και όταν περιοριστεί μειώνεται η κατακράτηση υγρών στον οργανισμό.

Να περιορίσετε την πρόσληψη τροφίμων με αυξημένο ποσοστό λίπους, όπως χοιρινά, γλυκά τηγανιτά, fast food. Κατά την διάρκεια της νηστείας, έγινε μεγάλη αποχή από ζωικές-αρτύσιμες τροφές. Ο οργανισμός «συνήθισε», «αποδέχτηκε» καλύτερα τις νηστίσιμες τροφές και τις αρτύσιμες δεν τις «αναγνωρίζει» το ίδιο. Για να επανέλθετε στις διατροφικές σας συνήθειες μετά τις γιορτές, θα πρέπει να κάνετε σταδιακή εισαγωγή ζωικών τροφών, ώστε να μην επιβαρύνετε πολύ τον οργανισμό σας.

Προσπαθείστε να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα και μην παραλείπετε το πρωινό.

Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα.
πηγή themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ