2023-04-21 12:17:10
Φωτογραφία για Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι αιτήσεις ακύρωσης της Υ.Α. για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά

 

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 συζητήθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις ακύρωσης που κατέθεσαν η «Ένωση Αθέων» και δύο οικογένειες,

ζητώντας την ακύρωση εκείνου του μέρους της Υ.Α. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που ρυθμίζει την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών. Ειδικότερα ζητούν για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών να μην γίνεται αίτηση με επίκληση «λόγων θρησκευτικής συνείδησης» αλλά απλώς «λόγων συνείδησης».

Η Εκκλησία της Ελλάδος άσκησε παρέμβαση υπέρ του Υπουργείου και υπέρ της διατήρησης του κύρους της Υ.Α. Ο συνήγορος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε στην «Ένωση Αθέων» τονίζοντας ότι δεν κατάφερε να μετατρέψει το περιεχόμενο του μαθήματος από ομολογιακό σε θρησκειολογικό και με αυτή την αίτηση θέλει εμμέσως, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα ως πρόφαση, να προσβάλει την υποχρεωτικότητα. Ανέφερε επίσης ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά με τις Γνωμοδοτήσεις της υπερέβη την αρμοδιότητά της και γνωμοδότησε για διαφορετικό θέμα από το ζητούμενο.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.

thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ