2023-04-21 21:44:09
Φωτογραφία για Οι 30 νέες δομές ψυχικής υγείας με δωρεάν υπηρεσίες σε ενήλικες και παιδιά
Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, υπέγραψε τις προκηρύξεις διαγωνισμών για 30 νέες δομές ψυχικής υγείας, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Οι 30 νέες δομές περιλαμβάνονται στις 106 Μονάδες Ψυχικής Υγείας που έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.

Πρόκειται για Κέντρα Ημέρας και Οικοτροφεία για τον Αυτισμό, Κινητές Μονάδες για την Ακούσια Νοσηλεία, Κέντρα Ημέρας Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας μέσω της Τέχνης, καθώς και Κινητές Μονάδες για την υποστήριξη Παιδιών και Εφήβων.

Συγκεκριμένα, οι νέες δομές που προκηρύχθηκαν είναι:

1. Τρία Κέντρα Ημέρας και έξι Οικοτροφεία για Παιδιά και Εφήβους στο φάσμα του Αυτισμού

Κέντρα Ημέρας σε Αττική, Αχαΐα, Ηλεία.

Οικοτροφεία σε Αττική (3), Θεσσαλονίκη, Μεσσηνία και Κρήτη.

2. Δέκα Κινητές Μονάδες Μεταφοράς των ασθενών κατά τη διαδικασία της Ακούσιας Νοσηλείας σε Αττική (2), Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη.

3. Τρία Κέντρα Ημέρας Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας μέσω της Τέχνης σε Αττική (2), Θεσσαλονίκη.

4. Οκτώ Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων σε Αττική, Πειραιά, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Βόρειο Αιγαίο, Λευκάδα-Πρέβεζα, Κορινθία-Αρκαδία-Μεσσηνία, Ηράκλειο-Λασίθι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ