2023-04-28 10:33:44
Φωτογραφία για «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ»



Καλούμε κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, την Παγκόσμια Ημέρα της Εργατικής Τάξης, στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, στις 11:00πμ......

Στις κινητοποιήσεις που κάνει το αγροτικό κίνημα, σταθερά πάντα έχουμε στο πλευρό μας, φίλους και συμμάχους, τα ταξικά εργατικά σωματεία.

Με τη συμμετοχή μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργατών για τα δικαιώματά τους και δίνουμε συνέχεια στην κοινή δράση και συμπόρευση εργατών και αγροτών. Έχουμε κοινό αντίπαλο αλλά και κοινά συμφέροντα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης με νέους αγώνες ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές όλων μας, ενάντια σε κάθε εμπόδιο για να ζούμε όπως μας πρέπει το 2023, όλοι μαζί, αγρότες, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νεολαία.

Παλεύουμε και διεκδικούμε λύσεις στα χρόνια και δίκαια αιτήματα επιβίωσης που προβάλλει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και το συνεπές αγροτικό κίνημα.

§                       Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, από τη χαμηλή τιμή πώλησης των προϊόντων μας

§                       Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση αγροεφοδίων και ζωοτροφών καθώς και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά και στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους.

§                       Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί.

§                       Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.

§                       Καμιά διακοπή ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις!

§                       Κανένα σπίτι, χωράφι κλπ, στα χέρια των “funds”.

Δυναμώνουμε τους Αγροτικού Συλλόγους, ενισχύουμε τον αγώνα!

Συντονίζουμε τα βήματα και τους αγώνες μας με τους εργαζόμενους, τα ταξικά σωματεία τους, τους αυτοαπασχολούμενους ώστε σε συμμαχία να κατακτήσουμε όσα μας ανήκουν.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ