2023-05-01 22:38:10
Φωτογραφία για Τουρκία: Το νέο μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς παρουσίασε ο Ερντογάν
Λίγο πριν τις εκλογές ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ντύθηκε... Top Gun και παρουσίασε το νέο μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας 5ης γενιάς με μέγιστη ταχύτητα τα 5 mach χάρη στους διπλούς του κινητήρες. 

Το όνομα του εθνικού μαχητικού αεροσκάφους της Τουρκίας, γνωστό ως TF-X, είναι KAAN, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Η Τουρκία βρίσκεται πια σε κάθε πεδίο – στη στεριά, στη θάλασσα και κάτω από τη θάλασσα, στον αέρα αλλά και στο διάστημα, είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Century of the Future" που διοργάνωσε η Turkish Aerospace Industries (TAI) στην Άγκυρα. 

Το όνομα του αεροσκάφους δόθηκε από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον ηγέτη του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) της Τουρκίας, όπως ανέφερε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στα πιο πρόσφατα αμυντικά και τεχνολογικά προϊόντα της Τουρκίας, όπως ο δορυφόρος IMECE, το πολεμικό πλοίο TCG Anadolu, το άρμα μάχης Altay και το ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων Gokbey, ενώ σημείωσε ότι έρχονται και άλλα, καλύτερα έργα στο μέλλον. 


"Αν μιλάμε σήμερα για τον αιώνα της Τουρκίας, οι επιτυχίες μας στην αμυντική βιομηχανία - που είναι η ασφάλειά μας και η τεχνολογική μας ατμομηχανή - έχουν μεγάλο μερίδιο σε αυτό", ανέφερε. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι η διαδικασία των δοκιμών για το νέο μαχητικό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια για να μπει μετά σε χρήση από τον τουρκική στρατό. 

Το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, KAAN, αναπτύχθηκε από την TAI με στόχο να αντικαταστήσει τον γηρασμένο στόλο F-16, αναφέρει το Anadolu. 

Με αυτό το αεροσκάφος, η Τουρκία θα γίνει μία από τις πέντε χώρες που διαθέτουν αυτού του είδους τις τεχνολογίες, είπε ο Ερντογάν.

Το αεροσκάφος μήκους 21 μέτρων μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 1,8 mach χάρη στους δίδυμους κινητήρες του, οι οποίοι μπορούν να παράγουν ώση 29.000 λίβρες (13.000 κιλά) ο καθένας.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ