2023-05-03 18:31:39
Φωτογραφία για Γιώργος Βαρεμένος:  Πάμε για  Νοσοκομεία που θα γίνουν Κέντρα Υγείας;
Την στιγμή που, ακόμη και οι εκπρόσωποι γιατρών που πρόσκεινται στην ΝΔ, έχουν ξεσηκωθεί για την εγκύκλιο Γκάγκα, που προβλέπει εφημερίες με γιατρούς που θα καλούνται να διαχειρισθούν περιστατικά άσχετα με την ειδικότητά τους, ακριβώς αυτήν την στιγμή διάλεξε ο Κυρ. Μητσοτάκης να παρουσιάσει τις ιδέες του για νέο υγειονομικό χάρτη....... «Κι αν είμαστε καλύτερα, όπως διερωτήθηκε, να έχουμε σε ένα εύρος 30 χλμ. τρία μεσαία νοσοκομεία, τα οποία υπολειτουργούν ή αν μπορούμε με κάποιον τρόπο να ξανασκεφτούμε τις υφιστάμενες δομές ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές;» και προσέθεσε ότι δεν είναι ανάγκη να κλείσει καμμία δομή.

Επειδή προφανώς μας θεωρεί ηλίθιους, θα έθετα ένα ερώτημα – έστω του ηλίθιου! Αφού ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερα νοσοκομεία σε μία περιοχή, αλλά και να μην κλείσουν, πώς θα γίνει το θαύμα της νέας δομής; Μήπως με την μετατροπή των νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας, όπως διαβλέπουν οι κάτοικοι στο Μεσολόγγι; Είναι πολύ απλό να αφήνεις νοσοκομεία στην τύχη τους, ώστε να υπολειτουργούν, και μετά να επικαλείσαι την υπολειτουργία τους προκειμένου να τους “αλλάξεις τον αδόξαστο”, μετατρέποντάς τα σε νέες δομές.


Αμ το άλλο; Να παινεύει ο κ. Μητσοτάκης στο παρά πέντε των εκλογών το ΕΣΥ, ενώ έχει φροντίσει να του σκάψει τον λάκκο με την κατάργηση της ιδρυτικής του βάσης, που είναι η αποκλειστική απασχόλησης των γιατρών σε αυτό! Τώρα μάλιστα, με την ευρεσιτεχνία Γκάγκα στο θέμα των εφημεριών, πάει να διογκωθεί η τάση φυγής των γιατρών από το ΕΣΥ, με κίνδυνο αυτό να μείνει στον αέρα. Μιλάμε για νέον Αρμαγεδδώνα. Κατά τα άλλα, ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται περισσότερα ελικόπτερα στα ορεινά μέρη της Ελλάδας, όταν στην Πεντάλοφο Μεσολογγίου οι κάτοικοι ωρύονταν προχθές ότι είδαν κι έπαθαν για να μεταφέρουν στο νοσοκομείο της πόλης έναν νεαρό που χτύπησε με μηχανάκι. Ως προς την κατάσταση που συνάντησαν εκεί, δεν μπορούν να μεταφερθούν στο χαρτί τα λόγια με τα οποία την περιέγραψαν…..

Συμπέρασμα: Σε περίπτωση που επανεκλεγόταν ο Κυρ. Μητσοτάκης, πράγματι θα χρειαζόταν κανείς ελικόπτερο για να αναζητήσει κάπου αλλού την λύση στο πρόβλημα της υγείας του. Όποιος έχει λεφτά, ας ζήσει – όποιος δεν έχει, ας πεθάνει….
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ