2023-05-05 17:37:12
Φωτογραφία για Στο Νοσοκομείο Αγρινίου σήμερα ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος!



Βασικό θέμα για το ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις κάλπες είναι η αναγέννηση του ΕΣΥ....... Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, υποψ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισκέπτεται αυτές τις ημέρες τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας παρουσιάζοντας τις 8 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ. 

Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρέθηκα σήμερα στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα νοσοκομείο σύγχρονων προδιαγραφών, η απρόσκοπτη λειτουργία του έχει αφεθεί στο φιλότιμο και την ανιδιοτέλεια των γιατρών, των νοσηλευτών και του διοικητικού προσωπικού. Όσο όμως και να προσπαθεί ο Διοικητής, εάν δεν υπάρχει η πραγματική στήριξη από τις κυβερνήσεις, δεν μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.  Ενώ το Νοσοκομείο Αγρινίου σχεδιάστηκε για να γίνει κόμβος για τη Δυτική Ελλάδα, παραμένει υποστελεχωμένο

. Έχει εξαγγελθεί η δημιουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος στην Καρδιολογική. Περιμένουμε η εξαγγελία να γίνει πράξη. Παράλληλα, όμως πρέπει να δημιουργηθεί και Ογκολογική και Πνευμονολογική Κλινική για να μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας. Πιστεύω βαθιά ότι εάν το σύγχρονο αυτό Νοσοκομείο στηριχθεί με μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και αξιοποιήσει πλήρως τις υποδομές του, θα έχουμε ένα νοσοκομείο-πρότυπο. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται πόροι στην Υγεία, σχέδιο από την επόμενη κυβέρνηση για προσλήψεις, αύξηση των αποδοχών των γιατρών και υγειονομικών, εναρμονίζοντάς τις με αυτές των γιατρών και υγειονομικών στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Διότι αλλιώς θα σπουδάζει η Ελλάδα τα παιδιά της γιατρούς και θα βρίσκουν δουλειά σε χώρες με καλύτερες αμοιβές. Ταυτόχρονα απαιτείται η θεσμοθέτηση ισχυρών οικονομικών και κοινωνικών κινήτρων, ώστε να επιλέγουν οι γιατροί τα περιφερειακά νοσοκομεία. Το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα έχει συμπεριλάβει στις 8 προγραμματικές του θέσεις. Ο Γιώργος Γεννηματάς με τον Παρασκευά Αυγερινό ίδρυσαν το ΕΣΥ, η δική μας γενιά οφείλει να το αναγεννήσει. Όσα έκανε η Νέα Δημοκρατία τα 4 αυτά χρόνια αποδυναμώνουν και αποδεκατίζουν το ΕΣΥ προς όφελος των ιδιωτικών δομών υγείας. Πρότασή μας, πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι το 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας να κατευθυνθεί στην Υγεία. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να αντιμετωπίζεται αναλόγως. Σας καλώ να δώσετε με την ψήφο σας δύναμη στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξει σελίδα η χώρα.»


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ