2023-05-07 13:25:50
Φωτογραφία για ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
Ένα τεράστιο έργο για τον Δήμο μας, ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει τουριστικά τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και την περιοχή της Παλαίρου...... Ένα έργο για το οποίο παλέψαμε επί 7 συναπτά έτη για να φτάσουμε στο σήμερα, παραχωρήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, από τον Υπουργό Τουρισμού, καθώς την Πέμπτη 4 Μαϊου ο κύριος Κικίλιας και ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης, υπέγραψαν την σύμβαση παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης Λιμένα Παλαίρου από το Ελληνικό Δημόσιο στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε στα 45 χρόνια (+20 παράταση) και το ετήσιο αντάλλαγμα που θα καταβάλλει ο Δήμος στο Δημόσιο στο ποσό των 51.500 ευρώ.

Πρόκειται για την σύμβαση που κλείνει ένα πολυετή κύκλο προετοιμασίας του έργου και ανοίγει τον δρόμο για την άμεση δημοπράτηση που στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι ο Διεθνής διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2023.


Πρόκειται για την πρώτη νέα Μαρίνα που θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα μετά από 20 περίπου χρόνια που κατασκευάστηκε η Μαρίνα της Λευκάδας.

Η συνολική επιφάνεια της θαλάσσιας ζώνης της Μαρίνας Παλαίρου είναι 164 στρέμματα και η συνολική επιφάνεια της χερσαίας ζώνης φτάνει τα 34 στρέμματα. Θα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Μαρίνες της χώρας καθώς θα έχει δυναμικότητα 400 θέσεων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής και θα αναπτυχθούν στην χερσαία ζώνη της δραστηριότητες όπως ξενοδοχείο, εμπορικά καταστήματα, αναψυκτήρια, κ.λ.π. και θα δημιουργηθούν 700 νέες θέσεις εργασίας στην Μαρίνα και στην ευρύτερη περιοχή της Παλαίρου. Την ίδια στιγμή που άλλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, εμείς προσπαθούμε να βρούμε κόσμο να καλύψει αυτές τις θέσεις που δημιουργούμε.

Φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα ύστερα από ένα μεγάλο αγώνα. Η Νομιμοποίηση του παραλιακού μετώπου (όχθια) χρειάστηκε για να επιτευχθεί πάνω από 3 χρόνια καθώς οι διαδικασίες ξεκίνησαν το 2015 και ολοκληρώθηκαν το 2018. Η χωροθέτηση της Μαρίνας έγινε στις 22/5/2019 , οι υπόλοιπες διαδικασίες όπως αδειοδοτήσεις, συμβούλιο επικρατείας φτάσαμε στις 22\7\2022 για να πάρει το έργο Φ.Ε.Κ. .

Ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες και γραφειοκρατικά προβλήματα με μεγάλη διεκδίκηση προς την κεντρική διοίκηση, με πάμπολλες επισκέψεις στα πολλά συναρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες.

Τα καταφέραμε και είμαστε περήφανοι για αυτό. Αυτό το τεράστιο έργο το διεκδικήσαμε, το κερδίσαμε διαψεύδοντας όσους μας κατηγορούσαν για ουτοπικές υποσχέσεις.

Δυναμή Πολιτών. Αφήνουμε τις υποσχέσεις για τους άλλους. Εμείς μιλάμε με έργα και θα συνεχίσουμε να μιλάμε με έργα καθώς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν και άλλα σημαντικά και τεράστια έργα για τον Δήμο μας!!!
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ