2023-05-07 13:42:14
Φωτογραφία για Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι οποίες εκτιμούμε ότι είναι αξιόπιστες και έγκυρες, η μονάδα ιχθυοακαλλιέργειας στο ''Βαθυλιμιόνι'' Καλάμου, κλείνει και μεταφέρεται εντός λίγων ημερών. 

Χάρτης θεσμοθετημένης Π.Ο.Α.Υ.: Τα σημεία χωροθέτησης των παραγωγικών ζωνών της θεσμοθετημένης Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Απουσιάζει η συγκεντρωτική λογική και η οικονομία του θαλάσσιου χώρου και οι προτεινόμενες παραγωγικές ζώνες, συμπίπτουν επακριβώς με τις άναρχες και διάσπαρτες χωροθετήσεις του παρελθόντος. Χωρίς καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τον Δήμο Ξηρομέρου εκτός διαβούλευσης, η Π.Ο.Α.Υ. συμπεριλαμβάνει το παράκτιο κομμάτι του Δήμου Ξηρομέρου, που στο χωροταξικό του 2011 δεν περιλαμβανόταν για την ίδρυση Π.Ο.Α.Υ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι οποίες εκτιμούμε ότι είναι αξιόπιστες και έγκυρες, η μονάδα ιχθυοακαλλιέργειας στο ''Βαθυλιμιόνι'' Καλάμου, μία μονάδα χωροθετημένη άναρχα στο πουθενά, η οποία ανήκει στην Avramar, κλείνει και μεταφέρεται με απόφαση της εταιρείας ανοικτά των Εχινάδων, με απορρόφηση των εργαζομένων στις εκεί μονάδες της εταιρείας και έτσι πρέπει, γιατί η εργασία είναι ιερή.. Η μεταφορά είναι θέμα λίγων ημερών λένε οι πληροφορίες μας και γίνεται για λόγους οικονομίας κλίμακας και βιωσιμότητας, κάτι απολύτως λογικό και αυτονόητο.


Και εδώ έρχεται το τραγελαφικό, για να δείξει ότι τελικά ζούμε στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, με ένα Ελληνικό Κράτος που δεν ξέρει τι του γίνεται.

Πρόσφατα η Ελληνική Πολιτεία, που εκπροσωπείται από την σημερινή Κυβέρνηση, προώθησε και υπέγραψε στις 23 Ιανουαρίου 2023, Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ιδρύθηκε η Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, όπου στον Κάλαμο, ιδρύθηκε η παραγωγική ζώνη Π.Ο.Α.Υ. με την ονομασία Π9, αποκλειστικά για να καλύψει την συγκεκριμένη άναρχη μονάδα!!!

Υπομνήματα της Επιτροπής Αγώνα και του Δήμου Ξηρομέρου, με βάση την κοινή λογική, ότι στο συγκεκριμένο σχεδιασμό της Π.Ο.Α.Υ., απουσιάζει η συγκεντρωτική λογική και η οικονομία του θαλάσσιου χώρου, όπως είναι το γράμμα και το πνεύμα της νομοθεσίας ίδρυσης των Π.Ο.Α.Υ και οι προτεινόμενες παραγωγικές ζώνες, συμπίπτουν επακριβώς με τις άναρχες και διάσπαρτες χωροθετήσεις του παρελθόντος. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω της Επιτροπής Αγώνα και του Δήμου Ξηρομέρου, για την υπεράσπιση του λογικού και του αυτονόητου.

Υπάρχει επιστολή της Επιτροπής Αγώνα στην Avramar στις 8.10.2022, όπου αναφέρει ακριβώς αυτά τα θέματα, για τη συγκεκριμένη μονάδα στο Κάλαμο, αλλά και για τις υπόλοιπες που είναι πλησίον των ακτών.

Και τώρα τι;

Ιδρύθηκε η ζώνη Π9 της ΠΟΑΥ στο Κάλαμο τον Ιανουάριο του 2023 με Προεδρικό Διάταγμα και η ιχθυοκαλλιέργεια για την οποία ιδρύθηκε η συγκεκριμένη ζώνη, μετά από 4 μήνες φεύγει!!!

Αθάνατο Ελληνικό Κράτος με τους υπέροχους και μακρόπνοους σχεδιασμούς σου!!!

Στο δια ταύτα, θεωρούμε την μεταφορά της συγκεκριμένης μονάδας πολύ θετική εξέλιξη και η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να νομοθετήσει και να απαλλάξει οριστικά και αμετάκλητα τον Κάλαμο από την ζώνη Π9 της Π.Ο.Α.Υ και από κάθε πιθανότητα ιχθυοκαλλιεργητικής δραστηριότητας στο μέλλον στο νησί. Αν δεν το πράξει θα είναι υπόλογη.

Το μέλλον του νησιού είναι στον θαλάσσιο τουρισμό, με σεβασμό στο μοναδικό θαλάσσιο και χερσαίο περιβάλλον που διαθέτει. Μιλάμε για ένα νησί πραγματικό επίγειο Παράδεισο.

Το ίδιο πρέπει να συμβεί και για τις υπόλοιπες πολύ λίγες μονάδες του παράκτιου μετώπου Αστακός - Μύτικας.

Δείτε παρακάτω τι προβλέπει η ζώνη Π9 του Καλάμου:

Ζώνη Καλάμου, ''Βαθυλιμιόνι'' Π9:

Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα, η παραγωγική ζώνη Π.Ο.Α.Υ. Π9, είναι έκτασης 542,77 στρεμμάτων και δεν προβλέπεται καμία ζώνη υδρανάπαυσης στο σημείο.

Η υπάρχουσα μονάδα θα επεκτεινόταν από τα 20 στρέμματα που είναι σήμερα, στα 40, με μέγιστη δυναμικότητα 1.170 τόνων κατ’ έτος.

Η ζώνη Π9 της ΠΟΑΥ στο ''Βαθυλιμιόνι'' Καλάμου.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ