2023-05-08 16:21:34
Φωτογραφία για -Κώστας Λύρος: «Μια ακόμη υπόσχεση - διεκδίκηση  ζωτικής σημασίας για την Πόλη του Μεσολογγίου  υλοποιείται»
-Νέα, μεγάλη παρέμβαση από την Δημοτική αρχή στον Άγιο Δημήτριο

Ξεκινά το αντιπλημμυρικό έργο ύψους 3,1 εκατ. ευρώ/ Χρόνια προβλήματα λύνονται με υπομονή και επιμονή

Η περιοχή Βίγλα-Άγιος Δημήτριος, που χρόνια τώρα δεινοπαθεί κάθε χειμώνα με πλημμυρικά φαινόμενα σε περιουσίες συμπολιτών μας παύει πια να απειλείται.. Με το έργο των 3,1 εκ. ευρώ, το οποίο προβλέπει την αποκατάσταση της ανεπάρκειας στην απορροή των όμβρων υδάτων από το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων καθώς και τηv δημιουργία νέου, όπου αυτό δεν υφίσταται, απομακρύνεται κάθε κίνδυνος πλημμύρας στην περιοχή.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης του έργου ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος δήλωσε:

«Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Πόλης μας αλλά και ολόκληρου του Δήμου μας είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας και προτεραιότητας. Είναι θέμα ασφάλειας !


Η δημοτική μας αρχή έθεσε σε απόλυτη προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας που εντάσσονται στις υποδομές. Βάλαμε βάσεις καθώς ήταν επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουμε από αυτά παρότι δύσκολα και απαιτητικά.

Το εν λόγω έργο έρχεται να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη που προέρχεται από τον πλημμελή κεντρικό σχεδιασμό, τις κλιματολογικές αλλαγές αλλά και την μεγάλη καθυστέρηση στα αντιπλημμυρικά έργα της Ιόνιας Οδού για τα οποία προσωπικά ασκώ μεγάλες πιέσεις για να προχωρήσουν.

Από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων μας προετοιμάσαμε την μελέτη, υποβάλλαμε πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», πετύχαμε την έγκριση, δημοπρατήσαμε το έργο.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να το βλέπουμε να ξεκινά

Γιατί εμείς για την ασφάλεια του τόπου μας δεν προσευχόμαστε ΜΟΝΟ. Κάνουμε έργα - υποδομές - πράξεις - φέρνουμε αποτελέσματα!».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ