2023-05-08 17:13:30
Φωτογραφία για Με τη φλόγα της Νεολαίας και των φοιτητών τα όνειρα



Του Γιώργου Παληγεώργου*

Στις φοιτητικές εκλογές στις 10 Μάη, η νεολαία  να μαυρίσει την κυβερνητική παράταξη, να ενισχυθούν τα ανεξάρτητα, αριστερά ριζοσπαστικά σχήματα ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ

Στις 10 Μάη διεξάγονται εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Σε μια περίοδο που η νεολαία βρίσκεται στο στόχαστρο, πρέπει για άλλη μια φορά να ηχήσει δυνατά η απόρριψη της κυβερνητικής πολιτικής και η ενίσχυση των ασυμβίβαστων αγώνων του φοιτητικού κινήματος.....

Από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της ΝΔ η νεολαία και το δημόσιο πανεπιστήμιο βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυνικής αυτής κυβέρνησης, που εκτελεί συμβόλαιο για την ολιγαρχία, για να διαλύσει τα λαϊκά και δημοκρατικά κεκτημένα, τη δημόσια εκπαίδευση και την προοπτική των νέων. Η κυβέρνηση και η Υπουργός Κεραμέως εξίσωσαν τα πτυχία των ΑΕΙ με τα κολέγια των ημετέρων, πέταξαν έξω από τα ΑΕΙ δεκάδες χιλιάδες παιδιά με το μέτρο της Ε.Β.Ε., έβαλαν μάνατζερς στις διοικήσεις για να υλοποιούν πρόθυμα την νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση, άφησαν τη δημόσια εκπαίδευση χωρίς επαρκή χρηματοδότηση.

Την ίδια ώρα, η επαγγελματική και εργασιακή προοπτική των νέων είναι διαλυμένη στην εργασιακή ζούγκλα που δημιούργησαν 3 απανωτά μνημόνια.

Για να κάμψει τις αντιδράσεις των νέων στην πολιτική της, η κυβέρνηση επιχείρησε να επιβάλει σιωπητήριο στο φοιτητικό κίνημα καταργώντας το άσυλο, επιβάλλοντας το χουντικό μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με αντιδημοκρατική διάλυση των φοιτητικών συλλόγων και επιβολή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, με ακραία αστυνομική βία που οδήγησε δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς, με σκευωρίες και αναίτιες διώξεις πρωτοπόρων αγωνιστών και αγωνιστριών του φοιτητικού κινήματος.

Αλλά λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο! Η νεολαία με τους μαζικούς και ανυποχώρητους  αγώνες της έστειλε την πολιτική αυταρχισμού της κυβέρνησης στον κάλαθο των αχρήστων, ακυρώνοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία, γυρίζοντας την πλάτη στις ψευτο -«εκλογές» της Κεραμέως.

Τώρα για να αποφύγει το μαύρισμα από τη νεολαία ο Μητσοτάκης μοιράζει το …αστρονομικό ποσό των 150 ευρώ σε κάθε νέο που ενηλικιώνεται! Πρόκειται για κοροϊδία, από αυτούς που καταδίκασαν τη νεολαία στην ανεργία, τη μετανάστευση, την κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία.

Μετά την περσινή ηχηρή καταδίκη της κυβερνητικής νεολαίας από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, και φέτος στις 10 Μάη οι νέοι και οι νέες να μαυρίσουν την κυβερνητική πολιτική, και τους εκπροσώπους της τη ΔΑΠ– ΝΔΦΚ.

Να στηριχτούν οι ανυποχώρητοι αγώνες του φοιτητικού κινήματος, να ενισχυθούν τα ανεξάρτητα αριστερά ριζοσπαστικά σχήματα, η αριστερά της ενότητας, που επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των αριστερών και αγωνιστικών δυνάμεων, η αριστερά των αγώνων των φοιτητών, μικρών και μεγάλων, που μπόρεσαν και έβαλαν φρένο στον αυταρχισμό της κυβέρνηση Μητσοτάκη,

Να στηριχθούν οι αγωνιστικές, ριζοσπαστικές δυνάμεις, να ενισχυθούν τα ενωτικά σχήματα ΕΑΑΚ ΑΡΕΝ.

Για να νικήσουν οι αγώνες της νεολαίας για ένα δημόσιο, ελεύθερο πανεπιστήμιο, για μια ζωή με αξιοπρέπεια και προοπτική!

*Ο Γιώργος Παληγεώργος είναι υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΜΕΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ