2023-05-11 07:33:44
Φωτογραφία για ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
Ν. Παπαναστάσης: «Με το ΚΚΕ για να δυναμώσει το «μπόι» του λαού!»

Μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις κάλπες τις 21ης Μάη, έστειλε η μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στην Αμφιλοχία.. Το «παρών» στο λιμάνι της πόλης έδωσαν, εργαζόμενοι, λαϊκός κόσμος κάθε ηλικίας, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του κόμματος στο νομό και εκ νέου υποψήφιος.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με αναφορά στα μηνύματα της 9ης Μάη 1945, τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και στις δυνατότητες που αυτοί έχουν, πιστεύοντας στη δύναμή τους, συμπορευόμενοι με τους κομμουνιστές, να υπερνικήσουν κάθε δυσκολία, όσο δυνατή και ανίκητη αυτή φαντάζει. Κατατέθηκαν παράλληλα λουλούδια στο μνημείο στην πλατεία της πόλης, που είναι αφιερωμένο στη νικηφόρα μάχη του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών – ναζί κατακτητών και των συνεργατών τους, που δόθηκε στις 12-13 Ιούλη 1944.


Να πούμε όχι στα εκβιαστικά ξεδιάντροπα διλήμματα

«Όσο περνούν οι μέρες, εκβιάζουν ξεδιάντροπα, για να εγκλωβίσουν τον λαό. Να αποσπάσουν τη στήριξή του σε μια πολιτική που την επόμενη μέρα θα τσακίσει το εισόδημά του, τα δικαιώματα, τη ζωή του», τόνισε αναφερόμενος στην τακτική των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.α. αστικών κομμάτων ο Νίκος Παπαναστάσης και επεσήμανε:

«Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κύρος του ΚΚΕ στον λαό είναι ανεβασμένο. Ότι αυξάνονται οι άνθρωποι που «ψάχνονται», που δεν τους πάει το χέρι να ψηφίσουν κανένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια και μας έφεραν ως εδώ. Από παντού έρχεται το μήνυμα και μας δυναμώνει: «μόνο εσείς μένετε σταθεροί, παλεύετε διαρκώς για όλους μας.

Ξέρουν ότι το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό» έγινε πράξη σε πολλές περιπτώσεις, όταν το εχθρικό αστικό κράτος ήταν απόν ή και απέναντι, όταν ζωές και περιουσίες θυσιάστηκαν για τα κέρδη.

Έγινε πράξη στην πανδημία, στις πυρκαγιές, στις χιονοθύελλες, στα δυστυχήματα, στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες να ήταν πάντα εκεί, κερί αναμμένο δίπλα στον λαό. Δεν υπολόγισαν κόπο, θυσίες και απαγορεύσεις. Μαζί τα περάσαμε όλα και μείναμε δυνατοί».

Κάλεσε, αυτή η δύναμη του λαού, η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η αγωνιστική ανάταση, να συνεχιστεί και να εκφραστεί και στις κάλπες, ακόμη πιο αποφασιστικά, με αυξημένα τα ποσοστά του Κόμματος παντού, επανεκλογή βουλευτή στο νομό και συνέχεια στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Αναφέρθηκε ταυτόχρονα αναλυτικά, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα και στην περιοχή, εργαζόμενοι, αλιείς, κτηνοτρόφοι, στην ερήμωση των χωριών της υπαίθρου, αλλά και στις προτάσεις και τροπολογίες που κατέθεσε όλο το προηγούμενο διάστημα στη βουλή για την ανακούφισή τους το ΚΚΕ. Καυτηρίασε, την αρνητική στάση όλων των υπολοίπων Κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25, ΕΛ. Λύση), στις θέσεις του κόμματος σημειώνοντας ότι και με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ταυτόχρονα η στρατηγική τους σύμπλευση, για την ενίσχυση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, εντός των ορίων της ΕΕ και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Κάλεσε τέλος, στις μέρες που απομένουν ως στις 21 Μάη, να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό σπίτι και κάθε έναν που αγανακτεί, προβληματίζεται, βλέπει ότι η σημερινή κατάσταση δεν πάει άλλο.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό και υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνοντας τη σημασία ενίσχυσης του Κόμματος, για να δυναμώσει η δράση του λαού απέναντι σε οποιαδήποτε επόμενη αντιλαϊκή «από χέρι» αστική κυβέρνηση. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει η παρουσία των κομμουνιστών και όσων συμπορεύονται μαζί τους σε όλα τα όργανα και της τοπικής διοίκησης για να μεγαλώνουν και οι διεκδικήσεις, οι αγώνες και η δράση των λαϊκών στρωμάτων.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ