2023-05-26 11:32:21
Φωτογραφία για Διαμορφώσεις εξωτερικών χώρων με χτιστούς καναπέδες
 

Ιδιαίτερα καλαίσθητες αισθητικά, πολύ πρακτικές και ταυτόχρονα οικονομικές λύσεις και επιλογές για διαμορφώσεις καθιστικού - τραπεζαρίας σε εξωτερικούς χώρους με χτιστούς καναπέδες. 

Η πιο οικονομική επιλογή για καθίσματα εξωτερικού χώρου

Εκτός της αισθητικής τους οι χτιστοί καναπέδες αποτελούν μια ιδιαίτερα πρακτική και λειτουργική επιλογή για διαμορφώσεις σε κήπους-αυλές, εξοχικά σπίτια αλλά και μεγάλες βεράντες ή ταράτσες-μπαλκόνια, αφού μπορούν να κατασκευαστούν στο ακριβές σχήμα και διαστάσεις που απαιτεί ο χώρος, ενώ ταυτόχρονα τα υλικά κατασκευής τους δεν κοστίζουν ακριβά η δε διαδικασία χτισίματός τους είναι απλή έτσι αποτελούν και μια από τις πιο οικονομικές λύσεις για καθίσματα εξωτερικού χώρου, συγκρινόμενοι με κάθε άλλου τύπου συμβατικά έπιπλα αντίστοιχων διαστάσεων. 

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα ενός χτιστού καναπέ σε εξωτερικό χώρο είναι πως αυτός συμβάλλει συνολικά στην διαμόρφωση του χώρου πολύ πιο παρεμβατικά σε σχέση με μετακινούμενα έπιπλα, ενώ αποθηκεύοντας τα υφασμάτινα στοιχεία μένει ανεπηρέαστος από τις καιρικές συνθήκες όλες τις εποχές και είναι εύκολα διαθέσιμος ακόμη και κάποιες πχ χειμωνιάτικες μέρες με λιακάδα, στην αρχή της άνοιξης κλπ.  


Χτιστές κατασκευές μικρού βάρους μπορούν να δημιουργηθούν όχι μόνο σε κήπους - αυλές αλλά και μπαλκόνια - ταράτσες και να επιτρέψουν μια συνολικά πολύ πιο ιδιαίτερη διαμόρφωση σε σχέση με συμβατικά μετακινούμενα καθίσματα. 

Λευκό ή έντονα χρώματα 

Ανάλογα με την γενική αισθητική και τους χρωματικούς συνδυασμούς που επικρατούν συνολικά στον χώρο ένας χτιστός καναπές μπορεί να βαφτεί σε έντονες αποχρώσεις, μεμονωμένα ή και συνδυασμό με τον τοίχο στον οποίο εφάπτεται, και να δημιουργήσει το κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο του σημείου που βρίσκεται. 

Ασφαλώς στην όψη ενός λευκού χτιστού καναπέ μπορεί να προστεθεί όσο χρώμα επιθυμεί κανείς με υφασμάτινα στοιχεία. 

Χρήση ενός χτιστού καναπέ σαν καθιστικό ή τραπεζαρία εξωτερικού χώρου

Ανάλογα με την χρήση του χώρου ένας χτιστός καναπές πλαισιωμένος ανά περίπτωση με μικρό ή μεγαλύτερο τραπέζι μπορεί να λειτουργήσει σαν καθιστικό ή τραπεζαρία εξωτερικού χώρου για πολλά άτομα. 

Minimal αισθητική

Χτιστές  κατασκευές επίπλων για εσωτερικούς χώρους

Ιδανική επιπλογή ειδικά για εξοχικά όπως και σπίτια minimal αρχιτεκτονικής, αφού ανάλογα με την γενική διαμόρφωση - διακόσμηση του σημείου που θα τοποθετηθεί ένας χιστός καναπές μπορεί να ακολουθήσει πολύ πιο πετυχημένα από οποιοδήποτε έπιπλο άλλου τύπου την γενική αισθητική του χώρου. 

Χτιστοί καναπέδες με αποθηκευτικούς χώρους

Ένα από τα επίσης σημαντικά πλεονεκτήματα ενός χτιστού καναπέ είναι η δυνατότητα σχεδιασμού του με τρόπο που το εσωτερικό να διαθέτει ιδιαίτερα χρήσιμους αποθηκευτικούς χώρους, ανεξάρτητα από το βασικό υλικό κατασκευής του που μπορεί να είναι μπετόν, τσιμεντόλιθοι, τούβλα ή πορομπετόν που λόγω μικρού βάρους και ευκολίας στο χτίσιμο αποτελεί την πιο πρακτική επιλογή.

Η διαδικασία κατασκευής γίνεται ακόμη απλούστερη σε χώρους που διαθέτουν χαμηλά τσιμεντένια τοιχία, πεζούλες κλπ. που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν έτοιμη πλάτη ενός χτιστού καναπέ. 

Ειδικά η γωνιακή διάταξη ενός χτιστού καναπέ σε σκεπασμένα σημεία εξωτερικών χώρων δημιουργεί μια πολύ ξεχωριστή ατμόσφαιρα και την αίσθηση ενός ανοιχτού σε κάποιες πλευρές ...δωματίου, που μπορεί να μετατραπεί στο κέντρο της καθημερινής ζωής του σπιτιού τους καλοκαιρινούς μήνες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ