2023-05-27 12:20:56
Φωτογραφία για ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ  ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS ΠΟΛΩΝΙΑ



Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με θέμα: Women have a voice (Και η γυναίκα έχει φωνή) στις 24/5/23, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Μεσολογγίου μαζί με μια αποστολή 20 ατόμων ( τέσσερις εκπαιδευτικοί και 16 μαθητές) από την πόλη Ράντομ της Πολωνίας επισκέφθηκαν την πόλη μας......

 

Γνωρίζοντας την πλούσια δράση του συλλόγου μας, ζήτησαν  να τους φιλοξενήσουμε και να αναπτύξουμε στην αγγλική γλωσσά τον ρόλο της γυναίκας στην τοπική κοινωνία της περιοχής, να επισκεφτούν το Λαογραφικό μας μουσείο και να ξεναγηθούν στην πόλη μας μαθαίνοντας για την αρχιτεκτονική των νεοκλασικών μας κτιρίων.  

Ευελπιστούμε η επίσκεψη αυτή να αποτελέσει την αρχή συνεργασιών τόσο των σχολείων της περιοχής με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία, όσο και η περιοχή του Αστακού να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης.

Ο Σύλλογός μας, διοργάνωσε μια παρουσίαση στην Αίθουσα του Δημαρχείου Ξηρομέρου, πρόβαλλε φωτογραφίες από τις δράσεις μας, μουσική με θέμα την γυναίκα του χθες, πρόσφερε πρωινό με παραδοσιακά εδέσματα, δώρα σε όλους και στη συνέχεια ξενάγησε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Λαογραφικό μας μουσείο.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν εμφανής και φάνηκε από τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους και από τις απορίες τους, πράγμα που μας έκανε πολύ χαρούμενες και περήφανες. Ευχαριστούμε θερμά τους επισκέπτες από την Πολωνία καθώς και τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Μεσολογγίου για την επίσκεψή τους.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την κα Ασπασία Κατσάνου που μεσολάβησε ώστε να γίνει αυτή η επίσκεψη στον τόπο μας και τόπο καταγωγής της, την κα Δήμητρα Γραψοπούλου, Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών και μέλος του Συλλόγου μας, η οποία με πολύ χαρά ανέλαβε την ενημέρωση για τη θέση  της γυναίκας στην τοπική κοινωνία της περιοχής μας, την κα Αγγελική Πιτσούλια, Καθηγήτρια Αγγλικών και μέλος του Συλλόγου μας, η οποία ξενάγησε τους επισκέπτες στο Λαογραφικό μας μουσείο, στην πόλη μας και τους μίλησε για την αρχιτεκτονική των κτιρίων μας.  Επίσης ευχαριστούμε πολύ την Basia Czajka που δέχθηκε απλόχερα την πρόσκλησή μας, ήρθε στην συνάντηση και μίλησε στην μητρική της γλώσσα με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και να τους έκανε να νιώσουν οικεία και όμορφα.

Τέλος, ευχαριστούμε τον Δήμο Ξηρομέρου για την παραχώρηση της αίθουσας.

Το Δ.Σ.


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ