2023-06-01 14:18:09
Φωτογραφία για Πέμπτη, 1/6/2023: Εργασίες ημέρας

 



Γλώσσα: Συμβουλευόμαστε την προηγούμενη ανάρτηση και τα παραδείγματα που κάναμε στην τάξη, για να συμπληρώσουμε τον υπόλοιπο πίνακα της σελίδας 66 (Β.Μ.). Επίσης, κάνουμε την εργασία 5, στη σελίδα 54 του Τ.Ε. και, τέλος, την εργασία 4, στις σελίδες 64 και 65 του Β.Μ..

Μαθηματικά: Αφού ξαναθυμηθούμε τη "Διερεύνηση" (σελίδα 67 - Β.Μ.) και συμβουλευτούμε την αντίστοιχη ανάρτηση, διαβάζουμε πολύ καλά τη θεωρία, την εφαρμογή και τον "Αναστοχασμό" του 48ου κεφαλαίου "Εμβαδό τετραγώνου, ορθογωνίου και ορθογωνίου τριγώνου", στη σελίδα 68 του Β.Μ.. Έπειτα, λύνουμε τις ασκήσεις 1, 2, 3 και το πρόβλημα 1, στη σελίδα 65 του Τ.Ε..

Γεωγραφία: Με τη βοήθεια των αντίστοιχων αναρτήσεων (δείτε τες εδώ, εδώ κι εδώ), διαβάζουμε πολύ καλά τα υπογραμμισμένα των κεφαλαίων 33 και 34, που έχουν να κάνουν με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι χάρτες μας, ώστε να ξεχωρίζουμε τα γεωγραφικά διαμερίσματα από τις περιφέρειες, καθώς και ποια/ποιες από αυτά/αυτές ταυτίζονται γεωγραφικά
. Για το κεφάλαιο 35, απλά εξασκούμαστε στο να εντοπίζουμε πάνω στον χάρτη τους ελληνικούς νομούς, να τους συσχετίζουμε με τα γεωγραφικά διαμερίσματα και τις περιφέρειες και να αναγνωρίζουμε τις πρωτεύουσές τους (χωρίς να μαθαίνουμε απέξω). Την επόμενη Πέμπτη, 8/6, θα γράψουμε επαναληπτικό κριτήριο αξιολόγησης στα κεφάλαια 31 έως και 35, με τη χρήση άτλαντα. Για καλύτερη εξάσκηση, επισκεφθείτε την αντίστοιχη επαναληπτική ανάρτηση και παίξτε όσα περισσότερα διαδραστικά παιχνίδια μπορείτε. Τέλος, λίγο πριν κλείσουμε τη χρονιά για τη γεωγραφία, ολοκληρώνουμε και τον πολιτικό χάρτη στο ρυζόχαρτό μας, προσθέτοντας για κάθε περιφέρεια της Ελλάδας ένα διαφορετικό χρώμα (βλέπουμε τον χάρτη 34.1.β΄ "Περιφέρειες", στη σελίδα 112 του Β.Μ.), ο οποίος θα πρέπει να παραδοθεί στο επόμενο μάθημα.

Σχολική ζωή: Για άλλη μια φορά, μπροστά σε όλους τους συμμαθητές τους, χειροκροτήσαμε όλοι μας τις ομάδες βόλεϊ και χάντμπολ του σχολείου μας, που μας έκαναν περήφανους, κατακτώντας τις αντίστοιχες δεύτερες θέσεις στο διασχολικό πρωτάθλημα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Δείτε ή κατεβάστε φωτογραφίες από τη στιγμή, κάνοντας "Κλικ στη μάθηση" εδώ.

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ