2023-06-02 13:54:09
Φωτογραφία για Meta: Ο Ζούκερμπεργκ «πρόλαβε» την Αpple - Ετοιμη η νέα συσκευή εικονικής πραγματικότητας Quest 3

 Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms, Μαρκ Ζάκερμπεργκ λάνσαρε σήμερα (1/6) μία συσκευή εικονικής πραγματικότητας (VR) αξίας 500 δολαρίων, λίγες μέρες πριν η Apple αποκαλύψει τη δική της μάσκα αξίας 3.000 δολαρίων.

Η Meta Platforms Inc. ανακοίνωσε την τελευταία έκδοση των ακουστικών μεικτής πραγματικότητας Quest, μια εναλλακτική λύση χαμηλότερου κόστους στην πολυαναμενόμενη συσκευή που αναμένεται να παρουσιάσει η Apple Inc. σε λίγες μέρες.Το νέο Meta Quest 3 θα κοστίζει 500 δολάρια και θα αποσταλεί το φθινόπωρο, ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτησή της. Η Meta, η οποία κατέχει επίσης το Facebook και το Instagram, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πουλά το μοντέλο Quest 2 σε χαμηλότερη τιμή, 300 δολαρίων, για να βοηθήσει «ακόμα περισσότερους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στη μαγεία του VR».

Ο κολοσσός Meta ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί σκληρά με την Apple στον ακόμα εκκολαπτόμενο κόσμο των ακουστικών μικτής πραγματικότητας, που συνδυάζουν την επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα. Η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει την πρώτη της είσοδο στην αγορά την ερχόμενη Δευτέρα (5/1) στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της, ανέφερε το Bloomberg. Αυτή η συσκευή αναμένεται να είναι πιο ισχυρή από το προϊόν Meta, αλλά και πολύ πιο ακριβή, με αναμενόμενη τιμή περίπου 3.000 δολαρίων.

Η Meta κυριαρχεί επί του παρόντος στην αγορά των ακουστικών VR, τα οποία θεωρεί το κλειδί για το όραμά της για το μετασύμπαν - τους αλληλένδετους διαδικτυακούς κόσμους δηλαδή όπου οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται και παίζουν. Αλλά δυσκολεύεται να δημιουργήσει γενική αποδοχή των συσκευών. Μείωσε τις τιμές του μοντέλου Quest Pro νωρίτερα φέτος, αφού η ζήτηση ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο.Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ