2023-06-08 08:21:46
Φωτογραφία για Η αλήθεια είναι εκεί έξω! Τι είπαν οι επιστήμονες της NASA για τις θεάσεις των UFO

 Την πρώτη της δημόσια συνεδρίαση πραγματοποίηση ειδική επιτροπή της NASA που σχηματίστηκε πέρυσι για να μελετήσει «άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα» (UFO). Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει δείγματα εξωγήινης ζωής ενώ μας διαβεβαιώνουν πως δεν μας κρύβουν τίποτα.

Ο διαστημικός οργανισμός μετέδωσε τηλεοπτικά την τετράωρη ακρόαση της ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων που περιλαμβάνει 16 επιστήμονες και άλλους εμπειρογνώμονες που επιλέχθηκαν από τη NASA, συμπεριλαμβανομένου του συνταξιούχου αστροναύτη Σκοτ Κέλι, του πρώτου Αμερικανού που πέρασε σχεδόν ένα χρόνο στο διάστημα.

«Θέλω να τονίσω δυνατά και περήφανα πως δεν υπάρχουν απολύτως καμία πειστική απόδειξη για εξωγήινη ζωή που να σχετίζεται με αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα», δήλωσε ο Ντάνιελ Έβανς, ο βοηθός αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA.


Ωστόσο, ο κόσμος έχει αμέτρητες ερωτήσεις γύρω από το τι συμβαίνει με τα UFO καθώς και εάν υπάρχει ζωή εκεί έξω με αποτέλεσμα οι υποθέσεις να καταλήγουν σε θεωρίες συνωμοσίας.

Έτσι, η NASA ξεκίνησε μια έρευνα για να ανεξήγητα ανώμαλα φαινόμενα στον ουρανό, στο διάστημα ή κάτω από τη θάλασσα.

«Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να εξηγήσουν ορισμένα από αυτά», δήλωσε ο Κέλι, πρώην πιλότος μαχητικών αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού. Θυμήθηκε μια πτήση Tomcat στα ανοικτά της Virginia Beach πριν από χρόνια, κατά την οποία ο αξιωματικός αναχαίτισης του ραντάρ που καθόταν στο πίσω κάθισμα ήταν πεπεισμένος ότι είχαν περάσει από ένα UFO.

«Αποδείχθηκε ότι ήταν ένα μπαλόνι», ανέφερε ο Κέλι. «Και σύμφωνα με την εμπειρία μου, οι αισθητήρες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με την ανθρώπινη όραση», σημείωσε.

«Τα τρέχοντα υπάρχοντα δεδομένα και οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων από μόνες τους δεν επαρκούν για να παράσχουν οριστικά στοιχεία», ανέφερε με τη σειρά του ο αστροφυσικός Ντέιβιντ Σπέργκελ, πρόεδρος της μελέτης.

«Ένα από τα διδάγματα που αντλήσαμε είναι η ανάγκη για περισσότερα δεδομένα και δεδομένα υψηλής ποιότητας, δηλαδή μετρημένα με καλά βαθμονομημένα όργανα, πολλαπλές παρατηρήσεις και υπάρχει ανάγκη για επιμέλεια δεδομένων υψηλής ποιότητας», πρόσθεσε.

Ο Σπέργκελ πάντως είπε ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη διεξαγωγή έρευνας για τα άγνωστα ιπτάμενα φαινόμενα (UAP) είναι η πεποίθηση της κοινής γνώμης για το θέμα.

«Έχουμε μια κοινότητα ανθρώπων που είναι απόλυτα πεπεισμένοι για την ύπαρξη UFO και έχουμε μια κοινότητα ανθρώπων που πιστεύουν ότι αυτό είναι γελοίο», είπε ο Σπέργκελ. «Και νομίζω ότι ως επιστήμονες, ο τρόπος για να προσεγγίσετε τις ερωτήσεις είναι να ξεκινήσετε λέγοντας ''Δεν ξέρουμε'' και μετά συλλέγετε δεδομένα και προσπαθείτε να εξετάσετε καλά τα δεδομένα σας».

«Ακόμα δεν έχουμε βρει ζωή πέρα από τη Γη... αλλά ψάχνουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της επιτροπής.

Αμερικανοί αμυντικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως η πρόσφατη προσπάθεια του Πενταγώνου να ερευνήσει τέτοιες θεάσεις οδήγησε σε εκατοντάδες νέες αναφορές που βρίσκονται υπό εξέταση, αν και οι περισσότερες παραμένουν στην κατηγορία του ανεξήγητου.

Ο επικεφαλής της νέας υπηρεσίας του Πενταγώνου All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) έχει δηλώσει πως η ύπαρξη νοήμονος εξωγήινης ζωής δεν έχει αποκλεισθεί, ωστόσο καμιά από τις θεάσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων δεν έχει παράσχει στοιχεία ότι ήταν εξωγήινης προέλευσης

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ