2023-06-08 08:26:29
Φωτογραφία για Εύκολες Κατασκευές: DIY Μοντέρνα κηροπήγια από έτοιμο πηλό
Ο  έτοιμος πηλός είναι από τα πιο εύχρηστα υλικά ακόμη και για εντελώς ερασιτέχνες σε DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ με το οποίο μπορούν να κατασκευαστούν πλήθος διακοσμητικά αντικείμενα για σπίτι όπως και τα συγκεκριμένα εύκολα, μοντέρνα και οικονομικά κηροπήγια. 

Για την κατασκευή τους θα χρειαστείτε μόνο έτοιμο λευκό πηλό και προαιρετικά ακρυλικό ή χρώματα κιμωλίας για το βάψιμό τους

1 Ξεκινείστε ανοίγοντας τον πηλό σε φύλλο πάχους περίπου 1cm πάνω σε μια εντελώς λεία επιφάνεια. 

Κόψτε  ένα παραλληλόγραμμο με πλάτος ίσο και μήκος 10cm περίπου μεγαλύτερο από τις τελικές διαστάσεις που επιθυμείτε να έχει η κατασκευή.  

2Με ελαφρά βρεγμένα χέρια δώστε στον πηλό κυματοειδή σχηματισμό και διορθώστε αν χρειάζεται λεπτομέρειες στο περίγραμμα.

Με ένα αιχμηρό αντικείμενο  δημιουργείστε στα δύο κεντρικά σημεία της κατασκευής τις τρύπες χρησιμοποιώντας για να υπολογίσετε την διάμετρό τους ένα κερί.


Σκεπάστε την κατασκευή με διάφανη μεμβράνη και αφήστε να στεγνώσει και να σκληρύνει πλήρως για τουλάχιστον 24 ώρες, οπότε μπορείτε και να βάψετε την κατασκευή με ένα ή περισσότερα χρώματα. 

Tips: 

- Με τον ίδιο τρόπο, εκτός από κηροπήγια, μπορούν να κατασκευαστούν και  πολύ όμορφες πήλινες βάσεις για αρωματικά sticks. 

- Σε όποιο σημείο της κατασκευής χρειαστεί να διορθώσετε ατέλειες πάνω στον πηλό θα το κάνετε με απαλές κινήσεις και ελαφρά βρεγμενα χέρια.  

- Μετά το βάψιμό τους οι κατασκευές από έτοιμο πηλό μπορούν να περαστούν με διαφανές ή γκλος προστατευτικό βερνίκι. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ