2023-06-13 18:33:21
Φωτογραφία για Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ψυχοκοινωνικής στήριξης «Σε Στηρίζουμε», για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Η δράση ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής με τίτλο «Σε Στηρίζουμε», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ 2015-2016, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη Κ.Σ. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, περιλάμβανε την ατομική ψυχολογική υποστήριξη ωφελούμενων ΤΕΒΑ, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, με απώτερο σκοπό τη συναισθηματική και ψυχική θωράκισή τους, την άμβλυνση των αισθημάτων περιθωριοποίησης και την απόκτηση ψυχικής ανθεκτικότητας.. Επρόκειτο για μια εξατομικευμένη δράση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, στοχεύοντας στην διερεύνηση και άμβλυνση των παραγόντων που οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό των οικονομικά ευπαθών ατόμων, στην βελτίωση της προσβασιμότητας τους και στην ενδυνάμωσή τους σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Πραγματοποιήθηκαν κατ’ ελάχιστον 1.750 ατομικές συνεδρίες, κατανεμημένες στους 7 Δήμους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στις οποίες οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με έμπειρους συμβούλους μέσω προσωπικών τηλεφωνικών συνεδριών, με απώτερο σκοπό την επίλυση προσωπικών, οικογενειακών και διαπροσωπικών ζητημάτων.


Η δράση «Σε Στηρίζουμε» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016 - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τη Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5000218).

Η δράση ξεκίνησε την Πέμπτη 19 Ιανουάριου 2023 και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ