2023-06-16 12:44:49
Φωτογραφία για ΠΦΣ: Απάντηση στον «Σύνδεσμο Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος»



Για άλλη μια φορά ο Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος (Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ) επανέρχεται με συκοφαντικές και αντιεπιστημονικές δηλώσεις και με ανυπόστατους και συντεχνιακούς χαρακτηρισμούς εις βάρος των φαρμακοποιών (διαβάστε εδώ).

Οι αναφορές στις επιστολές τους, ξεφεύγουν ακόμα και από τα όρια της γραφικότητας καθόσον, όπως όλοι θυμούνται, ήταν εκείνοι που αντέδρασαν, καθαρά για οικονομικούς λόγους, για τη διάθεση των self test και για τη διενέργεια των rapid test από τα φαρμακεία που όπως αποδείχθηκε, συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιδημιολογική επιτήρηση κατά την πανδημία, στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και τελικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας. 

Όλες αυτές όμως οι αναφορές του Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ έπεσαν στο κενό, αφού όπως αποδείχθηκε ο ρόλος των φαρμακοποιών κατά την πανδημία ήταν καταλυτικός καθώς 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 7 μέρες την εβδομάδα για όλες τις μέρες του χρόνου, το δίκτυο των φαρμακείων διασφαλίζει την πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες διάθεσης και διενέργειας των test για την ανίχνευση του κορωνοϊού, που οδηγεί στην έγκαιρη έναρξη της αντιϊκής αγωγής.

 

 


Στη συγκεκριμένη αναφορά τους περί «εγκληματικής ενέργειας», θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι το strep test διακινείται νομίμως από τα φαρμακεία, καθώς έχει εγκριθεί η κυκλοφορία του από τον ΕΟΦ. Κατά αυτόν τον τρόπο παρέχεται η δυνατότητα στον θεράποντα ιατρό που διενεργεί το test, της άμεσης και τεκμηριωμένης διάγνωσης προκειμένου να προχωρήσει στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για τον ασθενή, οποιαδήποτε ώρα και μέρα, ακόμα και όταν τα μικροβιολογικά εργαστήρια είναι κλειστά, ακόμα και στις παραμεθόριες περιοχές οπού αυτά δεν υπάρχουν. Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης είναι αυτή που τελικά σώζει ζωές.

Επίσης στις αναφορές του συγκεκριμένου Συνδέσμου Δυτικής Ελλάδας περί «ιατρικής πράξης» θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το strep test σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διενεργείται από επιστήμονες υγείας, όπως είναι και οι φαρμακοποιοί που εργάζονται στα φαρμακεία της κοινότητας, οι οποίοι εφαρμόζουν και τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θεωρεί ότι η υγειονομική κρίση που βιώνουμε με τα χιλιάδες θύματα, δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης και όλοι οι Υγειονομικοί οφείλουμε να συστρατευθούμε και να στηρίξουμε την κοινωνία και την πολιτεία στον αγώνα αυτό.

Επειδή όμως ο συγκεκριμένος σύνδεσμος εξακολουθεί να βάλλει με ευθείες αναφορές, τις οποίες έχει επαναλάβει και στο παρελθόν, προσβάλοντας το σύνολο των φαρμακοποιών της χώρας, δόθηκε εντολή στο νομικό σύμβουλο του ΠΦΣ, χωρίς να προηγηθούν άλλες εξωδικαστικές ενέργειες, να προβεί σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του φαρμακευτικού κλάδου.

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ