2023-06-19 01:12:54
Φωτογραφία για DIY Διακοσμητικός δίσκος με έτοιμο πηλό
Τα κεντρικά κομμάτια σε επιτραπέζιες διακοσμήσεις πχ σε  τραπεζαρίες, μπουφέδες, τραπεζάκια σαλονιού κλπ καθορίζουν την γενική αισθητική του χώρου και με πολλούς και οικονομικούς τρόπους μπορούν να δημιουργηθούν εντυπωσιακά αντικείμενα για τα σημεία αυτά, όπως  ο συγκεκριμένος DIY διακοσμητικός δίσκος. 

Για την κατασκευή του θα χρειαστείτε:

- Στρογγυλό καθρέφτη χωρίς πλαίσιο

- Φυσικό πηλό σε χρώμα τερακότας

- Στρογγυλές ξύλινες μπίλιες

- Ισχυρή διάφανη κόλλα γενικής χρήσης

1 Με ένα κορδόνι ή σκοινάκι μετρήστε την διάμετρο του καθρέφτη 

2 Δημιουργείστε με τον πηλό δύο κορδόνια, λίγο μεγαλύτερου μήκους από την διάμετρο του καθρέφτη

3 Ενώστε τα κορδόνια, πλέκοντάς τα χαλαρά μεταξύ τους σε κυκλικό σχήμα και αν και όπου χρειάζεται, με βρεγμένα χέρια, λειάνετε-διορθώστε την όψη του πηλού

4 Κολλήστε με  την κόλλα ή με πιστόλι σιλικόνης 3 ή  4 μπίλιες στην πίσω όψη του καθρέφτη, έτσι που να στέκεται σταθερά.  


5 Όταν ο πηλός στεγνώσει (θα χρειαστεί από μερικές έως 24 ώρες) κολλήστε τον με την κόλλα περιμετρικά στην εξωτερική πλευρά του καθρέφτη. 

Για την διακόσμηση του δίσκου χρησιμοποιείστε κάποια επίσης πήλινα στοιχεία πχ κεριά και κεραμικά βάζα και φυσικά ήαποξηραμένα λουλούδια 

Tips: 

- Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί ασφαλώς να χρησιμοποιηθεί και λευκός έτοιμος πηλός, απλά το χρώμα της τερακότας προσδίδει στην σύνθεση ένα πιο φυσικό και ρουστίκ ύφος απόλυτα κατάλληλο για καλοκαιρινές διακοσμήσεις. 

- Τόσο ο πηλός όσο και οι ξύλινες μπίλιες μπορούν και να βαφτούν σε όποια απόχρωση προτιμάτε.  

- Με τον ίδιο τρόπο και χρησιμοποιώντας καθρέφτες μικρού μεγέθους μπορούν να δημιουργηθούν αντίστοιχης αισθητικής βάσεις για κεριά - κηροπήγια. 

ΠΗΓΗ:
hunker.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ