2023-07-06 22:21:16
Φωτογραφία για Ο Δήμος Ξηρομέρου με το Νομικό του Πρόσωπο, κάνει το ελάχιστο και τιμά με ένα αφιέρωμα, τον μέγιστο Ξηρομερίτη τραγουδιστή Τάκη Καρναβά, τον μπάρμπα-Τάκη για τους Ξηρομερίτες.
Στις 3 Αυγούστου 2023, ημέρα Πέμπτη, ο Δήμος Ξηρομέρου με το Νομικό του Πρόσωπο, κάνει το ελάχιστο και τιμά με ένα αφιέρωμα, τον μέγιστο Ξηρομερίτη τραγουδιστή Τάκη Καρναβά, τον μπάρμπα-Τάκη για τους Ξηρομερίτες, έναν μοναδικό παραδοσιακό τραγουδιστή. Ένας τραγουδιστής που γεννήθηκε για να τραγουδάει στο σανίδι, στα πανηγύρια.. Από μικρός άφησε την πατρίδα του την Κανδήλα Ξηρομέρου και γύρισε σχεδόν όλα τα πανηγύρια της Ελλάδας. Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους κλαρινίστες, όπως ο Σαλέας, ο Σούκας, ο Κοκκώνης κ.ά.

Δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει, δημοτικό γλέντι που να μην ακούγεται η μελωδική και παραπονιάρα καθάρια φωνή του. Μια ζωή στο σανίδι. Τραγούδι, με ζέστη και με κρύο, με βροχή και χαλάζι. Ο Καρναβάς δεν άφησε ποτέ το σανίδι.

Η φήμη του είναι γνωστή και παραμένει έως σήμερα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στον απόδημο Ελληνισμό, σε όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα στην νεολαία που φανατικά ακούει τα τραγούδια του μπάρμπα Τάκη με την μοναδική, ιδιαίτερη φωνή και ερμηνεία.

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της απόφασης του Δ.Σ του Νομικού Προσώπου, όπως σήμερα ανέβηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και το εντοπίσαμε.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ