2023-07-07 07:18:31
Φωτογραφία για Ο πανηγυρικός Εσπερινός     στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Καστρακίου
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Καστρακίου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

κ. Δαμασκηνός, το απόγευμα της Πέμπτης 6 ης Ιουλίου 2023... Κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Κυριακής και στους γονείς της, τονίζοντας ότι υπήρξαν ένα ευλογημένο ανδρόγυνο, άνθρωποι προσευχής, οι οποίοι έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού μεγάλωσαν την θυγατέρα που τους χάρισε «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου». Δεν της προσέφεραν μόνο τα απαραίτητα για την σωματική της ανάπτυξη, αλλά φρόντισαν με τον καλύτερο τρόπο να περιχαρακώσουν την πνευματική της υπόσταση με την διδασκαλία της πίστης στον Χριστό.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση της Αγίας να αφιερωθεί στον Χριστό και στην αγάπη, τον σεβασμό και την στήριξη που έδειξαν οι γονείς της σε αυτή την απόφαση. Επίσης μίλησε για την αγάπη της Αγίας Κυριακή στον Χριστό και την πίστη της, που την ομολόγησε ενώπιον του Αυτοκράτορα και ανωτάτων αξιωματούχων, υπογραμμίζοντας ότι είχε μια πίστη αδιαπραγμάτευτη και μια αγάπη ανιδιοτελή.


Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του προέτρεψε τους πιστούς να ενδυναμώνουν την πίστη τους στο Χριστό μέσα από το μυστήριο της Εξομολογήσεως, με το οποίο αποβάλλουμε την αμαρτία και ενδυόμαστε την μετάνοια, αλλά και μέσα από την μυστηριακή ζωή και την προσευχή, μέσω της οποίας αποκαλύπτεται ο Θεός στη ζωή μας.

Μεταξύ του πλήθους των πιστών που συμμετείχαν στην Ακολουθία του Εσπερινού ήταν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καστρακίου.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://photos.app.goo.gl/42bpeg83N4o9T5hZ9

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ