2023-07-11 17:05:37
Φωτογραφία για Σπυριδούλα Κοταντάκη-Φάκα Υποψήφια με τον συνδυασμό Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών
Γεννήθηκα το 1956 στην Κατοχή των Οινιαδών, του Δήμου Μεσολογγίου, από γονείς βιοπαλαιστές. Έζησα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου στο Μεσολόγγι.. Είμαι συνταξιούχος καθηγήτρια Φιλόλογος, απόφοιτος του Κλασικού τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Απόκτησα πτυχίο από τη Σχολή Εκπαίδευσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΛΜΕ), στην Πάτρα όπως και Μεταπτυχιακό από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου, με τίτλο «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία».

Υπηρέτησα ως καθηγήτρια φιλόλογος σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και της Αθήνας. Παράλληλα, έχω παρακολουθήσει πάρα πολλά σεμινάρια του Υπουργείου Παιδείας και Συνέδρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ), που αφορούσαν το γνωστικό μου αντικείμενο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καθηγητικής μου πορείας προσπάθησα να εμφυσήσω στους μαθητές μου και μαθήτριές μου, εκτός από τη γνώση, την αγάπη, το σεβασμό και την αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο, (Unicef, Γιατροί χωρίς Σύνορα), την αγάπη για τον εθελοντισμό (αιμοδοσία), την αγάπη για την Τέχνη (θεατρικό, εκδρομές σε μουσεία, εκδηλώσεις), την αγάπη για το περιβάλλον (εκδρομές στη φύση).


Επιπλέον, ασχολήθηκα με τον εθελοντισμό, όπως είχα την πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν από οικογένειες Μεσολογγιτών, 20 παιδιά από την τότε πολύπαθη Σερβία, για έξι μήνες, προωθώντας το μήνυμα της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών.

Δραστηριοποιήθηκα στο Σύλλογο εθελοντών Αιμοδοτών Μεσολογγίου «Ο καλός Σαμαρείτης», ως αιμοδότρια και ως Γραμματέας του Συλλόγου. Στην Αθήνα στο Σύλλογο Αιμοδοτών Αγίου Φιλίππου (Μοναστηράκι). Από το 2013 μέχρι σήμερα είμαι εθελόντρια στα δύο Νοσοκομεία Παίδων, Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Έχω δύο παιδιά, τα οποία μεγάλωσα μόνη μου, τον Δημήτρη, δικηγόρο στην Αθήνα και τη Νατάσα, δασκάλα στο Μεσολόγγι.

Σπυριδούλα Κοταντάκη-Φάκα

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών

επικεφαλής συνδυασμού Όλγα Δασκαλή
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ