2023-07-14 17:42:09
Φωτογραφία για Ρουμανία: Τα Θρησκευτικά, μάθημα επιλογής για το Απολυτήριο – Υπέγραψε το Διάταγμα ο Πρόεδρος Γιοχάνις
Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, υπέγραψε την Τρίτη τα διατάγματα για τον Νόμο για την Προπανεπιστημιακή Εκπαίδευση και τον Νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα θρησκευτικά είναι μεταξύ των μαθημάτων που μπορούν να επιλεγούν για τις εξετάσεις του Απολυτηρίου από τους μαθητές.

Οι εξετάσεις Απολυτηρίου που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν ολοκληρώσει και την εξειδίκευση που σπουδάζουν μπορεί να είναι σε έναν από τους κλάδους: Λογική, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, Οικονομικά, Φιλοσοφία ή Θρησκευτικά.

Η τελετή υπογραφής των δύο διαταγμάτων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Cotroceni στο Βουκουρέστι. Οι νόμοι που εγκρίθηκαν συνοδεύονται από μια σειρά καινοτομιών και κανονισμών για την πρόληψη της σχολικής εγκατάλειψης, την προώθηση του αθλητισμού και την υποστήριξη μαθητών που προέρχονται από μη προβεβλημένους κλάδους.

«Ο νόμος για την προπανεπιστημιακή εκπαίδευση περιλαμβάνει μια σειρά προγραμμάτων που είναι αφιερωμένα στην καταπολέμηση της σχολικής βίας, στην εξασφάλιση πρόσβασης σε τρόφιμα για μαθητές από ευάλωτες οικονομικά οικογένειες, στη μείωση της σχολικής εγκατάλειψης και στην προώθηση του αθλητισμού», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την υπογραφή των διαταγμάτων.

Στην τελετή υπογραφής των διαταγμάτων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Γερουσίας, Nicolae Ciucă, η πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Marian Enache, η υπουργός Παιδείας, Ligia Deca και πολλά μέλη της ρουμανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Basilica.ro προϋπόθεση των νέων κανονισμών είναι ότι οι μαθητές ακολουθούν μια εξατομικευμένη εκπαιδευτική διαδρομή που θα περιορίσει τον λειτουργικό αναλφαβητισμό.

orthodoxianewsagency

thriskeftika
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ