2023-08-01 16:56:18
Φωτογραφία για ΚΑΤΟΥΝΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ   (Γράφει ο : Θεόδωρος Τζαβαλάς του Γεωργίου).



Είναι διάχυτη η απογοήτευση και ο θυμός στο σύνολο σχεδόν των Κατουνιωτών  και κάτι πρέπει να αλλάξει στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές έτσι ώστε να  αντιστραφεί το κλίμα μιζέριας ,ηττοπάθειας και η αντίληψη ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει,  που διακατέχει  τους συνδημότες μας όλων των ηλικιών .....

Πέρασαν 13 χρόνια από την εφαρμογή του Καλλικράτη , ολοκληρώνονται δηλαδή τρείς Δημαρχιακές  θητείες, οι οποίες ομολογουμένως υπήρξαν καταστροφικές για την Κατούνα και για τα γύρω χωριά του πρώην Δήμου Μεδεώνος.

Κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό για όλα αυτά τα χρόνια διαπιστώνουμε  ότι ούτε ισόρροπη ανάπτυξη υπήρξε ούτε και  ίση κατανομή πόρων μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας.

Ο υπεύθυνος για αυτό έχει ονοματεπώνυμο , Γεώργιος Αποστολάκης απερχόμενος Δήμαρχος.

Παίρνοντας την σκυτάλη από τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιάννη Σεραφή ο οποίος και στις δυο μέχρι τώρα παρεμβάσεις του   αναλύει και προειδοποιεί γιατί είναι εγκληματικό για την Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος να μπαλωθεί ο ήδη υφιστάμενος δρόμος Κατούνα Λουτράκι αντί να κατασκευαστεί δρόμος σύγχρονος και ασφαλής 8,5 μέτρων  όπως προέβλεπε η αρχική μελέτη που κληρονόμησε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή από τον πρώην Δήμο Μεδεώνος,  Θα συμπληρώσω και εγώ με την σειρά μου το προφανές , ο απερχόμενος   Δήμαρχος  επιδιώκει  ,να μπαλωθεί όπως όπως ο Δρόμος ,εδώ και τώρα, για να μπορέσει έτσι να  καρπωθεί το έργο ως δικό του . Κομίζοντας δηλαδή καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς νομίζει ότι θα  υφαρπάξει την ψήφο μας και θα εξασφαλίσει άλλη μια ακόμη θητεία βάζοντας  έτσι ταφόπλακα στα όνειρα και τις ελπίδες  μας για ένα καλύτερο αύριο.

Παρακολουθώντας  το Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (εκεί αναρτώνται όλες οι αποφάσεις για πληρωμές του Δήμου) τα  τελευταία χρόνια διαπιστώσαμε το πως κατασπατάλησε  το χρήμα των Δημοτών , χρήμα που θα έπρεπε να πηγαίνει σε έργα  που θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής των Δημοτών ,κατέληξε  στις τσέπες ημετέρων με απευθείας αναθέσεις και αδιαφανείς διαδικασίες. Γι΄ αυτό και δεν  απορεί κανείς πως χωρίς να έχει να επιδείξει έργο μπόρεσε  με άνεση να καταρτίσει συνδυασμό στην Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος και μάλιστα να διατυμπανίζει ότι ο συνδυασμός του θα βγει και πρώτος.

Βεβαίως δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι όλοι ίδιοι , υπάρχουν και άνθρωποι που συμμετέχουν στον συνδυασμό του, ανιδιοτελείς ,αλλά δυστυχώς είναι λίγοι.

ΤΟ έργο του Βιολογικού καθαρισμού το οποίο τόσο διαφημίζει  ως έργο του, δεν έχει ολοκληρωθεί (και ούτε πρόκειται κατά την άποψη μου καθώς συνηθίζει να αφήνει ημιτελή τα έργα)  και ταλαιπωρεί για δεύτερο καλοκαίρι το μεγαλύτερο τμήμα της Κατούνας αναγκάζοντας μας  για να εμποδίσουμε την σκόνη να μπει στα σπίτια  και τις αυλές μας να καταβρέχουμε τους δρόμους όπως πριν από 40 και πλέον χρόνια. Στο τμήμα δε που ασφαλτοστρώθηκε  οι κακοτεχνίες και οι ανισοσταθμίες στο οδόστρωμα είναι εμφανείς.

Με αυτές τις λίγες προς το παρόν διαπιστώσεις και σκέψεις είναι σαφές ότι είναι πλέον στο χέρι όλων μας να επιδιώξουμε κάτι καλύτερο για την Κατούνα ψηφίζοντας αυτήν τη φορά διαφορετικά.

Θα σκεφτεί κάποιος μα οι άλλοι θα είναι καλύτεροι;  Με βεβαιότητα θα πω  ναι , χωρίς να δώσουμε  βέβαια λευκή επιταγή σε κανέναν πρέπει να αναγκάσουμε τους Υποψηφίους Δημάρχους να καταθέσουν το πρόγραμμά τους για την Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος και συγκεκριμένα να δεσμευτούν τι θα κάνουν με τον Δρόμο Λουτράκι- Κατούνα, με το Φράγμα των Άχυρών , με τα Λουτρά Τρύφου με τον Δρόμο που συνδέει τα Λουτρά  Τρύφου , για την αποπεράτωση του Βιολογικού Καθαρισμού και πως θα δημιουργήσουν μόνιμες και παραγωγικές θέσεις εργασίας, θέσεις για να κρατήσουν τους νέους στον τόπο τους.

 Ήδη γνωρίζουμε ανεπίσημα την σύνθεση στο μεγαλύτερο μέρος των συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις επερχόμενες εκλογές και με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι συμμετέχουν άνθρωποι από την Κατούνα που μπορούν να προσφέρουν στο τόπο  για ένα καλύτερο αύριο , άνθρωποι με πανεπιστημιακή μόρφωση  ,Ελεύθεροι  επαγγελματίες , Αγρότες κλπ .

Στον  συνδυασμό του κ.  Βασίλη Σώζου τον οποίο στηρίζω ανοικτά  συμμετέχουν  οι κ.κ Νίκος Σαμαντάς , Στάμος θ. Στούπας , Γιάννης Χ.  Στούπας , Δημήτρης ( Τζίμης) Μαγκλάρας και πολλοί άλλοι που για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρω προτού ανακοινωθεί επισήμως ό συνδυασμός.

Επίσης  ξεχώρισα: την υποψηφιότητα του Σπύρου Τομαρά και της Αθηνάς Καρέλου του συνδυασμού του κ.  Αθανάσιου Κασιόλα  άνθρωποι με μακρά θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκησή  Και τέλος επειδή γνωρίζω πολύ καλά την ποιότητα ,το ήθος και την ανιδιοτέλειά του και είμαι βέβαιος ότι μπορεί να προσφέρει,  από τον συνδυασμό του κ. Αποστολάκη  ξεχώρισα την υποψηφιότητα του κ. Βαγγέλη  Καραμπέκιου.

Τα ονόματα που αναφέρω αποτελούν προσωπική μου προτίμηση   όμως  δεν θα διστάσω σε προσεχή παρέμβασή μου όταν θα έχουν κατατεθεί επισήμως οι συνδυασμοί να  προτείνω και άλλους άξιους και ικανούς υποψήφιους.

Τέλος μη ξεχάσουμε να στηρίξουμε στην Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας την υποψηφιότητα του κ. Βαγγέλη Σακκά κινητοποιώντας γνωστούς και φίλους σε όλη την Περιφέρεια.

Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Όσον αφορά το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ θα επανέλθουμε αν χρειαστεί με το πότε, ποιος  και πόσα πήρε αναλυτικά.

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ.ΤΖΑΒΑΛΑΣ

28/7/2023

 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ