2023-08-07 08:22:21
Φωτογραφία για TO StagingTool, ενεργοποιεί  μυστικά χαρακτηριστικά των Windows 11

 



Σύμφωνα με το Verge, η Microsoft διέρρευσε κατά λάθος μια εφαρμογή με την ονομασία "StagingTool", που υπάλληλοί της χρησιμοποιούν εσωτερικά,για να ενεργοποιήσουν μυστικά χαρακτηριστικά των Windows 11 που δεν έχουν γίνει δημόσια διαθέσιμα.

Ο γίγαντας του λογισμικού συνήθως δοκιμάζει πειραματικά ή κρυφά χαρακτηριστικά των Windows 11 σε δημόσιες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, αλλά οι λάτρεις των Windows έπρεπε μέχρι τώρα να βασίζονται σε εργαλεία τρίτων για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά που η Microsoft δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει σε όλους τους servers.

Η τυχαία κυκλοφορία του StagingTool της Microsoft χθες ήταν μέρος της εκδήλωσης "bug bash" της εταιρείας αυτή την εβδομάδα, όπου οι μηχανικοί ενθαρρύνουν την αποστολή σχολίων απ’ όσους δοκιμάζουν τις επόμενες εκδόσεις των Windows 11 για να εξαλείψουν τυχόν εναπομείναντα bugs πριν από μια μεγάλη ενημέρωση

. Η Microsoft αναμένεται να παραδώσει την επόμενη μεγάλη ενημερωμένη έκδοση των Windows 11 τον Σεπτέμβριο, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εγγενή υποστήριξη για αρχεία RAR και 7-ZipΟ χρήστης του Twitter, XenoPanther, ανακάλυψε για πρώτη φορά το StagingTool την Τετάρτη, προτού η Microsoft το αφαιρέσει γρήγορα λίγες ώρες αργότερα. Το εσωτερικό εργαλείο μοιράζεται τώρα ευρέως από την κοινότητα των Windows. Το StagingTool μοιάζει πολύ με μια εφαρμογή ανεξάρτητης εταιρείας, με την ονομασία ViveTool που οι φίλοι των Windows χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια για να ενεργοποιήσουν κρυφές λειτουργίες των Windows 11.

Το StagingTool της Microsoft είναι μια εφαρμογή γραμμής εντολών που σας επιτρέπει να αλλάζετε τα αναγνωριστικά χαρακτηριστικών που ενεργοποιούν ορισμένα μη διαθέσιμα μέρη των Windows 11. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν η Microsoft χρησιμοποιεί δοκιμές A/B για νέες λειτουργίες, όπου μόνο ένα μικρό υποσύνολο των Windows Insiders έχει πρόσβαση σε κάποιο χαρακτηριστικό πριν η Microsoft το διαθέσει ευρύτερα στους Insiders.

Οι λάτρεις των Windows αναζητούν πάντα νέα χαρακτηριστικά κάθε φορά που η Microsoft κυκλοφορεί ένα νέο build για δοκιμή. Υπάρχουν “κρυφοί διακόπτες” στο λειτουργικό σύστημα που ενεργοποιούν χαρακτηριστικά, επιτρέποντας στην κοινότητα των Windows να δει με ποιες προσθήκες του λειτουργικού συστήματος πειραματίζεται η Microsoft πριν καν η εταιρεία προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των νέων χαρακτηριστικών.

Η Microsoft έχει πλήρη επίγνωση της κοινότητας που ενεργοποιεί αυτά τα μυστικά χαρακτηριστικά. «Αναγνωρίζουμε επίσης ότι ορισμένοι από τους πιο τεχνικούς Insiders μας έχουν ανακαλύψει ότι ορισμένα χαρακτηριστικά είναι σκόπιμα απενεργοποιημένα στα builds που έχουμε κυκλοφορήσει», αναγνώρισε η Amanda Langowski, επικεφαλής του προγράμματος Windows Insider, σε ένα σχετικό άρθρο πριν 1 χρόνο.

Η διαρροή του StagingTool της ίδιας της Microsoft κάνει αυτή τη διαδικασία ενεργοποίησης μυστικών χαρακτηριστικών ακόμα πιο εύκολη και πιο "επίσημη", δεδομένου ότι πρόκειται για ένα εσωτερικό εργαλείο που χρησιμοποιούν οι μηχανικοί της εταιρείας για να δοκιμάζουν χαρακτηριστικά που δεν έχουν φτάσει στο σύνολο των χρηστών των Windows 11.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ