2023-08-07 17:00:36
Φωτογραφία για Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας στο Μπίγκορσκι



Έχοντας αφήσει πίσω της τις πλέον θετικές εντυπώσεις, επέστρεψε το περασμένο Σάββατο από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Μπίγκορσκι της Βόρειας Μακεδονίας η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας, η οποία είχε μεταβεί εκεί για την πραγματοποίηση συναυλίας την Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2023......

Η Δημοτική Φιλαρμονική, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αρχιμουσικού Γιώργο Τσόγκα και συνοδευόμενη από την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Αμφιλοχίας Ζωή Ντρούτση και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αντανίας κ. Παρθένιο, Ηγούμενο της Ορθόδοξης Μονής, καθώς και τα μέλη της μοναστικής κοινότητας.

Τα νεαρά μέλη της Φιλαρμονικής είχαν την σπάνια ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε ένα μοναστήρι που χρονολογείται από το 1020 μ.Χ. και να παίξουν γνωστές ελληνικές μελωδίες, με επιλογές από Θεοδωράκη και Ξαρχάκο, προκαλώντας το έντονο χειροκρότημα ιερέων και μοναχών.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής τους, τα μέλη της Φιλαρμονικής και του ΚΕΚΑΔΑ ξεναγήθηκαν στην πόλη των Σκοπίων, γνωστή για τα πολλά και υπερμεγέθη αγάλματα που την διακοσμούν, όπως και τις γέφυρές της, ενώ επισκέφτηκαν τα ερείπια του σπιτιού της Μητέρας Τερέζας. Την τελευταία ημέρα της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στην Μπίτολα και στην παραλίμνια πόλη της Οχρίδας, με επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο, το κάστρο και την πλακόστρωτη παλιά πόλη.

Η αποστολή του Δήμου Αμφιλοχίας επέστρεψε από τη γειτονική χώρα αντιστοίχως εντυπωσιασμένη από τις εμπειρίες που αποκόμισε, έχοντας ήδη δεχθεί πρόσκληση από την Ιερά Μονή για πραγματοποίηση νέας συναυλίας στον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της Στρούγγας, τον επόμενο Μάιο.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ