2023-08-08 10:50:07
Φωτογραφία για Πόσες φόρες την ήμερα πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου, ανάλογα με το δέρμα σου



Το πόσο σημαντικό είναι το πλύσιμο του προσώπου το γνωρίζουμε όλοι. Αλλά πρέπει να το πλένουμε δυο φόρες την ήμερα; Οι ειδικοί απαντούν.

Το πλύσιμο του προσώπου είναι ένα θεμελιώδες μέρος της ρουτίνας φροντίδας του δέρματός μας, καθώς απομακρύνει τα βακτήρια, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τη βρωμιά, το μακιγιάζ και τους ρύπους που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά είναι απαραίτητο το πρωί;

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα σε κάθε ρουτίνα φροντίδας του δέρματος είναι το πλύσιμο του προσώπου, απομακρύνει τη συσσωρευμένη λιπαρότητα και τη βρωμιά που μπορεί να φράξει τους πόρους. Αλλά αν δεν σου αρέσει αυτό το κομμάτι της πρωινής και βραδινής τελετουργίας ή αν το δέρμα σου είναι ξηρό μετά, μπορεί να αναρωτιέσαι αν είναι πραγματικά απαραίτητο να πλένεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα. Στην πραγματικότητα, η προσέγγισή στο πλύσιμο του προσώπου εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος που έχει ο καθένας, για παράδειγμα είναι λιπαρό, ξηρό ή μεικτό.


Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου;

Κατά γενικό κανόνα, το πλύσιμο του προσώπου πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα, ακόμη και αν το ξεπλένεις απλώς με νερό. Όταν κοιμάσαι, το δέρμα σου αποτοξινώνεται, οπότε αν δεν το πλύνεις το πρωί, αυτές οι τοξίνες απλά κάθονται εκεί και συσσωρεύονται. Το βράδυ είναι σημαντικό να ξεπλένεις όλα τα περιβαλλοντικά σκουπίδια που συσσωρεύονται στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πρωί, ένας καθαρισμός με νερό θα πρέπει να είναι αρκετός για να απομακρύνει αυτές τις τοξίνες, αλλά τη νύχτα συνιστάται οπωσδήποτε η χρήση ενός πραγματικού καθαριστικού.

Λιπαρό δέρμα

Αν και ίσως είναι δελεαστικό να πλένεις το πρόσωπό σου περισσότερες από δύο φορές την ημέρα, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, ιδιαίτερα αν έχεις λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα. Καλύτερα μείνε στο να πλένεις το πρόσωπό σου μία φορά το πρωί και μία φορά το βράδυ. Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό με αφρό και μια καλή ενυδατική κρέμα -η ενυδάτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική, επειδή η έλλειψη υγρασίας μπορεί να προκαλέσει υπερπαραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ, το οποίο μειώνει την παραγωγή λιπαρών ουσιών και καθαρίζει τους φραγμένους πόρους.

Ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα

Είτε το δέρμα σου είναι ξηρό, ευαίσθητο ή και τα δύο, θα πρέπει και πάλι να πλένεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα. Χρησιμοποίησε ένα κρεμώδες, μη αφρίζον καθαριστικό για να διατηρήσεις τον προστατευτικό φραγμό και να αποφύγεις την αφαίρεση των φυσικών ελαίων του δέρματος.

Ένας άλλος τρόπος για να ελαχιστοποιήσεις την ξηρότητα είναι να κάνεις έναν υδάτινο καθαρισμό με δροσερό νερό το πρωί και να πλένεις το πρόσωπο σου μόνο το βράδυ. Είναι καλύτερο να αποφεύγεις το ζεστό νερό, το οποίο βλάπτει το δέρμα και επιδεινώνει το έκζεμα και τη ροδόχρου ακμή. Μετά τον καθαρισμό με ζεστό νερό, μπορεί να κάνει το δέρμα κόκκινο και όλο και πιο ερεθισμένο. Η θερμότητα αφυδατώνει επίσης το δέρμα και αφαιρεί τα έλαια και την υγρασία.

Μικτή επιδερμίδα

Όπως τα άτομα με λιπαρό και ξηρό δέρμα, έτσι και τα άτομα με μικτό δέρμα θα πρέπει να πλένουν το πρόσωπό τους δύο φορές την ημέρα. Ένα αφρώδες καθαριστικό είναι μια εξαιρετική επιλογή, επειδή δεν είναι πολύ σκληρό για τα ξηρά σημεία. Αναζήτησε προϊόντα με σύνθεση που δεν περιέχει άρωμα, σαπούνι και paraben.

Κίνδυνοι του υπερβολικού πλυσίματος

Το πλύσιμο του προσώπου σου δύο φορές την ημέρα επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία της απομάκρυνσης των βλαβερών υλικών χωρίς να αφαιρεί τα φυσικά σας έλαια. Το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα. Αφαιρεί τα φυσικά λιπίδια του δέρματος και μπορεί να καταστρέψει τη λειτουργία του φραγμού υγρασίας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ακμή και μειωμένη φυσική αντίσταση στις ακτίνες UVA και UVB. Το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί επίσης να ξηράνει το δέρμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κνησμό και φολιδωτές κηλίδες.

Κίνδυνοι του υπο-πλυσίματος

Στην ίδια λογική, το λίγο πλύσιμο μπορεί επίσης να είναι επιζήμιο για το δέρμα μας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, βακτήρια, νεκρά κύτταρα του δέρματος, βρωμιά, μακιγιάζ και ρύποι συσσωρεύονται στο πρόσωπό σας. Το να μην πλένεις το πρόσωπό σου αρκετά μπορεί να συμβάλει σε ξεσπάσματα, ξηρότητα ή δερματίτιδα.

Πηγή: theissue

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ