2023-08-09 11:42:38
Φωτογραφία για Χτιστές κουζίνες εξωτερικών χώρων
Η εξωτερική κουζίνα αποτελεί ένα ιδιαίτερα λειτουργικό στοιχείο για μονοκατοικίες, εξοχικά αλλά και ενοικιάζομενα σπίτια που στην διάρκεια του καλοκαιριού αλλάζει ουσιαστικά την όλη καθημερινότητα, μεταφέροντας ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων στους εξωτερικούς χώρους.

Η πιο πρακτικός αλλά και όμορφος αισθητικά τύπος τέτοιας κουζίνας είναι οι χτιστές κατασκευές που μπορούν να δημιουργηθούν όπως και κάθε τσιμεντένιο στοιχείο με μπετόν, τούβλα, τσιμεντόλιθους ή πορομπετόν για μεγαλύτερη ευκολία στην όλη διαδικασία. 

Η διαδικασία κατασκευής του κεντρικού σημείου - πάγκου μιας χτιστής κουζίνας, ειδικά αν αυτή πραγματοποιηθεί με έτοιμα στοιχεία (τσιμεντόλιθους ή μπορομπετόν) δεν παρουσιάζει καμιά ιδιαίτερη δυσκολία και μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και από μη επαγγελματίες.

Οι ειδικές επιστρώσεις για τσιμεντένιες επιφάνειες όπως για παράδειγμα πατητή τσιμεντοκονία είναι ο πιο λειτουργικός τρόπος ώστε μια τέτοια κατασκευή σε εξωτερικό χώρο να αδιαβροχοποιηθεί πλήρως και να καθαρίζεται εύκολα, ενώ και αισθητικά η απόλυτα λεία όψη, η απουσία αρμών ή και το χρώμα που μπορεί να έχει η επίστρωση συμβάλλουν στην τελική της όψη. 


Ασφαλώς, όπως ακριβώς και σε μια κουζίνα εσωτερικού χώρου, μπορούν ανά σημεία να προστεθούν πλακάκια και φυσικά πορτάκια ντουλαπιών ταιριαστά με την γενική αισθητική του χώρου. 

Γενικά η χρήση φυσικών υλικών όπως το ακατέργαστο ξύλο, πέτρες, πήλινα στοιχεία, η ψάθα αλλά και τα καλάμια συμβάλλει σημαντική στην καλαίσθητη γενική διαμόρφωση του χώρου σε μια χτιστή εξωτερική κουζίνα. 

Αν ο χώρος δεν επαρκεί για το χτίσιμο ενός μεγάλου πάγκου με τα ανάλογα χωρίσματα για αρκετά ντουλάπια, χώρους ανοιχτής αποθήκευσης κλπ ακόμη και η δημιουργία μιας μικρότερης κουζίνας που θα περιλαμβάνει τα στοιχειώδη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα λειτουργική ειδικά για μικρών διαστάσεων εξοχικά ή και ενοικιαζόμενα σπίτια. 

Μικρές κατασκευές που περιλαμβάνουν κυρίως ή και αποκλειστικά βρύση/νεροχύτη είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και αν χτιστούν με ακανόνιστες πέτρες ή παλαιωμένης όψης τούβλα, ειδικά αν πρόκειται να τοποθετηθούν σε χώρους με ανάλογης αισθητικής αρχιτεκτονικά στοιχεία. 

Σε μεγάλους εξωτερικούς και σκεπασμένους χώρους μια τέτοια χτιστή κατασκευή μπορεί επί της ουσίας να αντικαταστήσει την βασική κουζίνα του σπιτιού περιλαμβάνοντας όλα τα απαραίτητ, και εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο από το εσωτερικό. αφού είναι συνήθεις οι περιπτώσεις θερινών κατοικιών λιγοστών τμ που όμως διαθέτουν μεγάλους περιβάλλοντες χώρους, σκεπαστές βεράντες κλπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ