2023-08-14 11:01:38
Φωτογραφία για Η εγκληματική αδράνεια έχει και πολιτικό ονοματεπώνυμο

 



Στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» με τους Γιάννη Φώσκολο και Σπύρο Φρεμεντίτη, ήταν καλεσμένος ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μίλτος Ζαμπάρας, όπου συζητήθηκε η υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και ανέφερε: «Οι βουλευτές της ΝΔ δεν απαντούν εάν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Προφανώς και υπάρχουν για αυτό το αδιανόητο φιάσκο, την εγκληματική αδράνεια που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία ενός νέου ανθρώπου. Σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα ο αρμόδιος Υπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, αυτό είναι το ελάχιστο δείγμα ευθιξίας που θα έπρεπε να δείξει στη παρούσα φάση μετά από αυτά τα γεγονότα η κυβέρνηση. Είναι πραγματικά αδιανόητο το γεγονός ότι 200 ακροδεξιοί χούλιγκαν, εισήλθαν στη χώρα με ένα απίστευτα εύκολο τρόπο, διέσχισαν την μισή χώρα, μπήκα στο μετρό έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, σκόρπησαν τον τρόμο, και δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσουρή».


Στη συνέχεια ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο έλλειμμα ασφάλειας στη χώρα μας: «Προφανώς αυτό που αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά είναι το σοβαρό έλλειμμα ασφάλειας στην χώρα μας, είτε λέγεται Μιχάλης αυτή τη φορά, είτε λεγόταν Άλκης στο παρελθόν, είτε λεγόταν Τέμπη, είτε μια σειρά από γεγονότα που μας θλίβουν, προκύπτει διαρκώς ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα μας. Είναι αδιανόητο ότι οι ελληνικές αρχές γνώριζαν τα πάντα, από τις 4 Αυγούστου είχαν ενημερωθεί από τις Κροατικές αρχές και στις 6 Αυγούστου είχε ενημερωθεί η Υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους».

Κλείνοντας ο Μίλτος Ζαμπάρας υποστήριξε ότι: «Αυτή η εγκληματική αδράνεια έχει πολιτικό ονοματεπώνυμο και βεβαίως η πολιτική απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης, δεν μπορεί να είναι συνεχώς όλες αυτές οι στερεοτυπικές εκκλήσεις που ακολουθούν (κατόπιν εορτής) ότι θα είναι το τελευταίο έγκλημα, αλλά θα πρέπει να γίνουν σοβαρές πολιτικές παρεμβάσεις για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα».

Δείτε το σχετικό video: Ζαμπάρας για την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ