2023-08-14 13:33:12
Φωτογραφία για Ε’ Κατασκηνωτική Περίοδος   Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 



Τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής 13ης Αυγούστου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός για να τελέσει τον Αγιασμό για την έναρξη της πέμπτης κατασκηνωτικής περιόδου που φιλοξένει αγόρια γυμνασίου και λυκείου.....

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν θερμά ο Αρχηγός της Κατασκήνωσης, πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Δημητρίου, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, ο Υπαρχηγός κ. Παναγιώτης Καζάνας, Θεολόγος, οι Ομαδάρχες, τα Στελέχη και οι Κατασκηνωτές.

Μετά την ακολουθία του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος αποκάλυψε την ονομασία της Κατασκήνωσης που είναι: «Ευάρεστοι τω Κυρίω» και τον προστάτη Άγιο της Κατασκήνωσης, τον Άγιο Εθνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομο, Επίσκοπο Σμύρνης. Επίσης, έδωσε τις σημαίες με τις ονομασίες κάθε ομάδας και τους προστάτες Αγίους των ομάδων, που είναι ο Άγιος Πολύκαρπος, Επίσκοπος Σμύρνης, ο Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος, ο Άγιος Αμφιλόχιος, Επίσκοπος Ικονίου και ο Άγιος Γεώργιος ο Νεαπολίτης.

Ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή και τα ονόματα των Αγίων Επισκόπων της Εκκλησίας της Ιωνίας τόνισε στα παιδιά, ότι ο Επίσκοπος είναι ο πατέρας της τοπικής Εκκλησίας και αυτός που οφείλει κατεξοχήν να δείχνει τον δρόμο προς τον Χριστό. Καλεί τους ανθρώπους να πλησιάσουν τον Χριστό ελεύθερα και αβίαστα, όχι αναγκαστικά. Αγαπά όλους τους ανθρώπους και οφείλει να θυσιάζεται για αυτούς, ενώ η σχέση του με το ποίμνιό του είναι μια σχέση ισόβια και αδιατάρακτη.

Τα παιδιά ευχαρίστησαν τον Ποιμενάρχη τους για την επίσκεψη και ο Σεβασμιώτατος έδωσε την υπόσχεση πριν αναχωρήσει, ότι θα επισκεφθεί και πάλι την Κατασκήνωση.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/JNrrCoGDkbhJgnUd9

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας  της  Ιεράς  Μητροπόλεως

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ