2023-08-22 17:33:17
Φωτογραφία για Απαντητική συνέχεια στο Δελτίο Τύπου  Της παράταξης ‘’Δύναμη πολιτών – Συνεχίζουμε’’   του συνδυασμού του Δημάρχου Γ. Αποστολάκη από τον Γιάννη Σεραφή

 Κύριοι , από το δελτίο τύπου που ανακοίνωσε προ ημερών ο συνδυασμός σας απομόνωσα και θα σταθώ στην φράση : «Οι Δημότες ειδικά της Μεδεώνος έχουν και μνήμη και γνώση. ...Έτσι λοιπόν θυμούνται ότι η δική σας επταετή θητεία (στα χρόνια της οικονομικής ευμάρειας) το μόνο που άφησε πίσω ήταν σοβαρές εκκρεμότητες σε όλες τις υποδομές…κλπ… για να καταλήξετε στο ότι η παράταξη σας «εκτός των άλλων υλοποίησε τρία μεγάλα έργα αγροτικής οδοποιίας» κλπ. Αυτά Κύριοι γράφετε ηια τη δική μου επταετία!. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου για την «μνήμη και τη γνώση» των Δημοτών μας, που επικαλείστε στο δελτίο σας. Θα μου επιτρέψετε όμως να την φρεσκάρω κι εγώ με αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω :

Τα στοιχεία που παραθέτω είναι από το χρονολογικό μου αρχείο. Έχουν απόλυτη σειρά και περιλαμβάνουν τίτλους έργων που έχουν κατασκευασθεί στην οκταετία μου, προϋπολογισμούς των έργων και πηγή χρηματοδότησης.

Για το φρενάρισμα λοιπόν της «μνήμης και της γνώσης των δημοτών μας» διαβάστε :

1)      Κατασκευή διθέσιου Νηπιαγωγείου Κατούνας. Έργο προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, πηγή χρηματοδότησης από τον οργανισμό Σχολικών κτηρίων (ΟΣΚ).

2)      Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αετού, συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ, χρηματοδότηση από ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος και από τον Δήμο.

3)      Κατασκευή, διάνοιξη και ασφαλτόστρωση δρόμου προς το νέο Λύκειο Κατούνας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ και χρηματοδότηση από ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος.

4)      Κατασκευή κεντρικού δικτύου ύδρευσης Τρύφου (υδρευτική γεώτρηση Νίσσας και δεύτερου αντλιοστάσιου) συνολικής χρηματοδότησης, από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος με ποσό 500.000 ευρώ. Το έργο αυτό έλυσε οριστικά της έλλειψης του νερού στην Τρύφου.

5)      Εσωτερική οδοποιία Δήμου Μεδεώνος. Έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ χρηματοδοτούμενο από το Π.Ε.Π. Δυτικής Ελλάδος. Το έργο περιλάμβανε βελτιώσεις και ασφαλτοστρώσεις δρόμων στα Δ.Δ. Κατούνας, Κομπωτής και Αετού.

6)      Βελτίωση της διατομής και διευθέτηση χειμάρρων στον κάμπο του Αετού και της Κατούνας. Σημαντικό έργο για τις αγροκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις γιατί σταμάτησε την υπερχίληση και συνέλαβε στην γρήγορη αυτοστράγγιξη. Το έργο ήταν προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αειφόρου Ανάπτυξης. Ανασυγκρότηση της υπαίθρου».

7)      Ασφαλτόστρωση με διανοίξεις αγροτικής οδοποιίας Κατούνα-Νίσσα-Τρύφου. Κλεισούρα συνολικού μήκους 7.500 μέτρα. Προϋπολογισμού έργου 455.000 ευρώ και πηγή χρηματοδότησης ΘΗΣΕΑΣ.

8)      Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας Κάμπου Κατούνας συνολικού μήκους 5.500 μέτρων προϋπολογισμού 435.000 ευρώ και χρηματοδότησης  από τον ΘΗΣΕΑ.

9)      Κατασκευή μικρού αρδευτικού στο Μπαλκωτό για άρδευση 1.500 στρεμμάτων , προϋπολογισμού 600.000 ευρώ ,πηγή χρηματοδότησης ΘΗΣΕΑΣ. (Αυτό που την γεώτρηση ο κ. Δήμαρχος έδωσε σε ιδιώτη).

10)  Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κωνωπίνας , προϋπολογισμού 278.000 ευρώ , χρηματοδότησης ΘΗΣΕΑΣ.

11)  Έργο προβολής, ανάδειξης και αξιοποίησης Αισθητικού Δάσους Λουτρών Τρύφου (τα μονοπάτια των Λουτρών), έργο προϋπολογισμού 320.000 ευρώ και χρηματοδότησης από το Π.Ε.Π. Δυτικής Ελλάδος.

(Το έργο αυτό Κύριοι και Κύριε Δήμαρχε αναδεικνύει το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επισκέπτες (περιπατητές, εκδρομείς, ορειβάτες, αφού η περιοχή διαθέτει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Κατά τ’ άλλα έκλεισα τα Λουτρά. Σαν δεν ντρεπόσαστε που 9 χρόνια τώρα δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με την περιοχή !! Και ζητάτε και τα ρέστα !!!)

12)  Έργο αποκατάστασης χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) , έργο προϋπολογισμού 150.000 ευρώ χρηματοδότησης ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος για τα Δ.Δ. Κατούνας 2(ΧΑΔΑ) Τρύφου , Κωνωπίνας και Αετό.

13)  Διαμόρφωση Αυλείου Χώρου Λυκείου Κατούνας προϋπολογισμού 100.000 ευρώ και χρηματοδότηση από τον Δήμο.

14)  Ολοκλήρωση πλατείας Αγίου Αθανασίου Κατούνας, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, χρηματοδότηση Υπ. Εσωτερικών.

15)  Διάνοιξη και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας Κομπωτής προς το παλιό χωριό, προϋπολογισμός έργου 290.000 ευρώ με χρηματοδότηση από τον ΘΗΣΕΑ.

16)  Έργο βελτίωσης και αξιοποίησης των φυσικών ταμιευτήρων νερού (Μποδοβίνιτσας, Βαρκού, Βάλτας,Κώκλιβας) έργο π : 120.000 ευρώ.

17)  Αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τρύφου προϋπολογισμού 750.000 ευρώ και χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος.

18)  Επισκευή Δημοτικού Σχολείου Κατούνας. Έργο προϋπολογισμού 320.000 ευρώ , φορέας υλοποίησης η Νομαρχία και χρηματοδότηση από Ο.Σ.Κ. Το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου είναι πέτρινη κατασκευή του 1932 συνολικού εμβαδού 1000m2.

19)  Αποπεράτωση νέου κοιμητηρίου Κατούνας Π : 80.000 και χρηματοδότηση από τον Δήμο.

Το έργο περιλάμβανέ αποπεράτωση  κλωβών  καθώς και διάνοιξη, αντιστήριξη του δρόμου πρόσβασης με ασφαλτόστρωση και υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης όμβριων καθώς και ηλεκτροφωτισμό.

20)  Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κομπωτής (αξιοποίηση της υδρευτικής γεώτρησης Στεβενών). Έργο προϋπολογισμού 236.000 ευρώ με χρηματοδότηση από τον ΘΗΣΕΑ, που έλυσε για πάντα την έλλειψη του νερού στην Κομπωτή.

21)  Έργο: δημοτική οδοποιία Κατούνας, προϋπολογισμού 320.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα των ορεινών όγκων. Το έργο περιλάμβανε κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων συνολικού μήκους 370 m, ύδρευση από διασταύρωση Αετού έως ιατρείο τότε Κατούνας 150 μέτρα τοιχία αντιστήριξης και 2700 m ασφαλτοτάπητα.

22)  Έργο: Αποκατάσταση αστικών υποδομών στο δημοτικό διαμέρισμα Κατούνας προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από τον ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος. Το έργο περιλάμβανε διάνοιξη και αντιστήριξη και τσιμεντόστρωση δρόμου από θέση Μαλτέζου -Μανώλη-Μπερίκου. Τοιχία αντιστήριξης σε θέση Μερισιώτη- Κάτρη - Καλεσάκη στα κατωμερίσια και  ασφαλτόστρωση, διαμόρφωση και οριστικές εργασίες κατασκευής του πάρκινγκ στην Κατούνα με υποδομή αποχέτευσής όμβριων τοιχίων αντιστήριξης και φωτισμού.

23)  Έργο βελτίωσης του δρόμου των λουτρών Τρύφου προϋπολογισμού 100.000 ευρώ ,πηγή χρηματοδότησης ΤΕΟ ΥΠΕΧΩΔΕ φορέας υλοποίησης νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας.

24)  Έργο κατασκευής αποχέτευσής όμβριων Αετού, προϋπολογισμός έργου 231.000 ευρώ με χρηματοδότηση από τον ΘΗΣΕΑ.

25)  Δρόμος Σαμάρι-Κατούνα. Πρόκειται για το έργο που έβγαλε την περιοχή του Δήμου από την συγκοινωνιακή απομόνωση δεκαετιών (από το 1963 που έφτιαξε το δρόμο ο Υπουργός Στέλιος Χούτας της ένωσης κέντρου).

Γι’ αυτό το έργο Κύριοι που γράψατε το δελτίο τύπου και κύριε δήμαρχε που τους επικρότησες, γι’ αυτό το έργο δουλέψανε πολλοί.

Για την ιστορία λοιπόν και για το φρεσκάρισμα της «μνήμης και της γνώσης» των δημοτών μας διαβάστε: δούλεψε πρώτος και καλύτερος ο προκάτοχός μου δήμαρχος Μεδεώνος ο Μήτσος ο Τζαβαλάς. Εκείνος μου κληροδότησε την τοπογραφική αποτύπωση του δρόμου και την οικονομοτεχνική μελέτη σε δραχμές που ήτανε τότε.

Ότι καλύτερο για μένα! Ακόμη τον ευγνωμονώ.

Επικαιροποίησα την μελέτη σε ευρώ, την ωριμάσαμε με αδειοδοτήσεις περιβάλλοντος 3 αρχαιολογιών ,δασαρχείων κλπ, και την προσαρμόσαμε ώστε να μπορεί να μπει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της περιφέρειας.

Αυτό έγινε το 2006. Δεν έκανα τίποτα άλλο στην μελέτη. Δεν πείραξα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου ούτε μείωσα το πλάτος του όπως έκανε ο κύριος δήμαρχος μας στην μελέτη του δρόμου προς το Λουτράκι.

Ο Δήμος τότε έδωσε την μελέτη στην νομαρχία. Εντάχθηκε σε Χρηματοδοτικό πρόγραμμα της περιφέρειας δημοπράτησετο έργο και η συνέχεια της κατασκευής του είναι γνωστή.

 

Το έργο  έγινε κύριοι και κύριε δήμαρχε με αγαστή συνεργασία Δήμου- Νομαρχίας και περιφέρειας, χωρίς προγραμματισμένες συμβάσεις κι άλλα προσκόμματα.

 Έγινε και το ζούμε καθημερινά και χωρίς να το θέλω, εντελώς αβίαστα συνδέθηκε με το όνομα μου.

Παρεμπιπτόντως κύριοι και κύριε δήμαρχε και για την «μνήμη και την γνώση» των δημοτών μας στα εννιά χρόνια που κυβερνάς τον Δήμο, ο πρώην δήμος Μεδεώνος σου έδωσε την ευκαιρία να συνδέσεις το δικό σου όνομα με τον δρόμο προς το Λουτράκι με τη μελέτη που σου κληροδότησε που όπως έχω γράψει αποτελούσε την συνέχεια του δρόμου από το Σαμάρι στην Κατούνα προς την Βόνιτσα και Λευκάδα.

Όπως παρέδωσε ο Μήτσος ο Τζαβαλάς σε μένα. Έκανα και εγώ το ίδιο γιατί ο Δήμος έχει και πρέπει να έχει την συνέχεια του.

Αυτό που παρέδωσε ο προκάτοχός μου σε μένα το σεβάστηκα και μαζί το αξιοποιήσαμε προς όφελος του Δήμου μας και του κόσμο του. Την μελέτη που σου παραδόθηκε κύριε δήμαρχε όχι μόνο δεν την σεβάστηκες και ούτε την αξιοποίησες όπως όφειλες αλλά τις έβγαλες τα μάτια και εννιά χρόνια τώρα κοροϊδεύεις τον κόσμο μας και με τις προγραμματικές σου συμβάσεις με την περιφέρεια που δεν τηρείς τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υπογραφή σου και την ανικανότητα σου έφτασε σε σημείο να μην μπορεί η περιφέρεια που δεν φταίει σε τίποτα να δώσει εντολή στον εργολάβο να κάνει το έργο έστω μισό και κακομοίρικο.

26)  κέντρο υγείας Κατούνας, έργο προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ χρηματοδότησης του υπουργείου υγείας. Για την ιστορία του έργου και της «μνήμης και γνώσης» τωνδημοτών μας αναφέρω ότι ο Δήμος με απόφαση που παραχώρησε το οικόπεδο στο υπουργείο υγείας για να γίνει κέντρο υγείας.Στη συνέχεια ο Δήμος εκπόνησε την μελέτη του έργου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου υγείας. Εξέδωσε την οικοδομική άδεια της κατασκευής του κτιρίου. Έκανε προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο υγείας και πήρε το έργο από το υπουργείο υγείας που ήταν και είναι κύριος του έργου και το Δημοπράτησε ο δήμος ως φορέας υλοποίησης και το κατασκεύασε. Το κέντρο υγείας Κατούνας ήταν ένα Πάγιο αίτημα του Δήμου μας και δημοπρατήθηκε από τον Δήμο μας το φθινόπωρο του 2009. Θα αποτελούσε μεγάλη μου παράλειψη αν δεν αναφερθώ στην κυρία συμβολή και βοήθεια του τότε υπουργού υγείας Μάριου Σαλμά. Συνέβαλε στην χρηματοδότηση και στον οργανισμό του κέντρου υγείας, ουσιαστικά έκανε το έργο. Εμείς εδώ στο δήμο ως φορέας υλοποίησης κάναμε την χαμαλοδουλειά αλλά με μεγάλη μας ευχαρίστηση γιατί το έργο κύριε δήμαρχε και μεσούντων των μνημονίων που ακολούθησαν τελείωσε και παραδόθηκε στους δημότες μας.

 

Κύριε δήμαρχε δυστυχώς για σας η σύγκριση της δικής μου οκταετίας με όλα τα προαναφερόμενα για την «μνήμη και την γνώση» των δημοτών μας που αναφέρεται στο δελτίο δεν σου βγήκε σε καλό και έχεις και εκλογές τον Οκτώβριο.

Δυστυχώς γιατίη προσφορά σου στα εννιά χρόνια που κυβερνά στο δήμο παρόλο που βρήκες έτοιμο μελετητικό υλικό ήτανε από μίζερη ως κακομοίρικη.

Τα τρία μεγάλα έργα αγροτικής οδοποιίας που αναφέρεται στο δελτίο τύπο και τα τρία μαζί έχουν μικρότερο μήκος από τον δρόμο της Κατούνας- Νίσσας-Κλεισούρας. Αλήθεια κύριε δήμαρχε γιατί τόση μιζέρια;

Λυπάμαι και κρίμα που σε στήριξα και το 2014 και το 2019.

Πραγματικά λυπάμαι και ζητώ συγνώμη από τους δημότες μας που το έκανα.

Δεν το περίμενα.

Τελικά αποδείχθηκες δήμαρχος με εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες και κατά συνέπεια με μικρές για τους Δήμος μας προσδοκίες.

 

Με τιμή

 

Kατούνα, Αύγουστος 2023

τηλέφωνο 690 7375522

ΥΓ.Ακολουθεί συνέχεια για την «μνήμη και την γνώση» των δημοτών μας.

Εσείς το γράψατε κύριε δήμαρχε στο δελτίο σας.

Και εγώ θα σας κάνω την χάρη, δεν θα σας χαλάσω το χατίρι

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ουρές για τις νέες ταυτότητες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ουρές για τις νέες ταυτότητες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ