2023-08-25 08:20:02
Φωτογραφία για Η στιγμή που ο δήμαρχος Ναυπλίου πετά σκουπίδια και περιττώματα έξω από το σπίτι του αντιπάλου τουΣε μεγάλο αριθμό από βίντεο έχει καταγραφεί ο δήμαρχος του Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος να πετά σκουπίδια -ακόμη και περιττώματα- στην κατοικία του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Ορφανού.

Στα βίντεο, όπως μετέδωσε το Star, φαίνεται ένα ασημένιο αυτοκίνητο να περνάει έξω από σπίτι στο Ναύπλιο και ο οδηγός να πετάει από το ανοιχτό παράθυρο του συνοδηγού μια σακούλα. Το Star ανέφερε ότι ο κ. Κωστούρος έχει καταγραφεί σε περισσότερα από 20 βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που τοποθέτησε ο κ. Ορφανός στο σπίτι του. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά του απερχόμενου δημάρχου για εξύβριση, απειλή και απόπειρα παράνομης πράξης και ο τελευταίος ετοιμάζεται να απαντήσει με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στα μέσα Αυγούστου είχαν γίνει γνωστά τα περιστατικά της εκτός ορίων διαμάχης για τη διεκδίκηση του Δήμου Ναυπλιέων

. Η παραδοχή της πρωτοφανούς πράξης έγινε από τον ίδιο τον κ. Κωστούρο ο οποίος με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα υποστήριξε πως επηρεάστηκε αρνητικά από την «τοξική» αντιπαράθεση. «Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα, να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κωστούρος έχει «πιαστεί» από κάμερες ασφάλειας να αφήνει σακούλες με σκουπίδια και περιττώματα στην εξώπορτα του πολιτικού του αντιπάλου δεκάδες φορές. Ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου και κατέθεσε το σχετικό βίντεο που δείχνει καρέ - καρέ τις πράξεις του δημάρχου. Ζήτησε μάλιστα να ενεργοποιηθούν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Δημήτρη Κωστούρου.

Σημειώνεται πως οι σακούλες περιείχαν γκαζάκια με εύφλεκτο υλικό, σκουπίδια καθημερινής χρήσης, χρησιμοποιημένα χαρτιά υγείας, ακαθαρσίες και περιττώματα ζώων. Στην απολογητική του ανάρτηση ο Δημήτρης Κωστούρος, λέει: «Το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκα αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν αφορούσαν το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει στο δήμο Ναυπλιέων τα τελευταία χρόνια αλλά αφορούσαν εμένα προσωπικά την τιμή μου και την υπόληψή μου. Δεν απάντησα , δεν σχολίασα δημόσια και δεν απευθύνθηκα στην δικαιοσύνη , όπως πιθανόν θα έπρεπε για τους επαγγελματίες υβριστές που διακινούν καθημερινά σκουπίδια δίχως να τους νοιάζουν οι επιπτώσεις. Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα , να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού. Ήταν λάθος πράξη , εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης. Προχωρώ μπροστά , με τα λάθη και τις παραλείψεις μου , τώρα ακόμα πιο δυνατά!».

Ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικης Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων Δημητρης Κατσαρός έλαβε οδηγία για την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας κατά του δημαρχου.

«Τα γεγονότα στο Ναύπλιο -εφόσον επιβεβαιωθούν και από την έρευνα- δεν ταιριάζουν σε μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνουν το μέλλον του τόπου μας. Ήδη τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα τέθηκαν υπόψη του αρμόδιου Αποκεντρωμένου Γραμματέα, ο οποίος αποφάσισε την εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, ζητώντας εξηγήσεις από τον κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων» είχε αναφέρει στις 12 Αυγούστου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ