2023-08-26 18:41:51
Φωτογραφία για Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: «Τώρα μπορώ να το πω με σιγουριά ότι δεν θέλω ένα παιδί»



Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! και στον Μιχάλη Ροδόπουλο για τον λόγο που δεν θα ήθελε να αποκτήσει ένα παιδάκι και για τις ερωτήσεις κλισέ που έχουν αρχίσει να την κουράζουν όταν της υποβάλλονται.

«Μου έχει δοθεί η ευκαιρία και δεν το ήθελα. Είχα σχέσεις που ήθελαν παιδιά, αλλά εγώ όχι. Δεν ξέρω αν ποτέ μου βγει το μητρικό ένστικτο και αποφασίσω ότι θέλω ένα παιδί, πάντως τώρα μπορώ να το πω με σιγουριά ότι δεν θέλω. Είναι τεράστια ευθύνη ένα παιδί και δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να το κάνεις για να βρεις νόημα στη ζωή σου, για να κάνεις τον γάμο σου καλύτερο ή έτσι για να υπάρχει κι ένα παιδί. Πρέπει να έχεις αποφασίσει μέσα σου ότι προτεραιότητα είναι το παιδί και του αφιερώνεις τη ζωή σου. Ειδικά τα πρώτα χρόνια, η μαμά πρέπει να είναι απίκο, για να το μεγαλώσει χωρίς ψυχολογικά προβλήματα και άλλα τέτοια θέματα. Σκέφτομαι ότι ίσως έχει κάποια σχέση το γεγονός ότι δεν έχω βιώσει ποτέ το κλασικό πρότυπο της αγαπημένης και ευτυχισμένης οικογένειας. Αλλά δεν είναι φτιαγμένοι όλοι για να γίνουν γονείς.

Σκέφτομαι ότι ίσως και να υιοθετούσα. Υπάρχουν τόσα παιδάκια στον πλανήτη που έχουν ανάγκη και εμείς πολλές φορές κάνουμε παιδιά για εγωιστικούς λόγους. Για να μας μοιάσει, για να κάνει την καριέρα που εμείς δεν κάναμε, για να μάθει γαλλικά που εμάς οι γονείς μας δεν είχαν να μας πάνε, για να προβάλλουμε ουσιαστικά τον εαυτό μας και το εγώ μας πάνω στο παιδί» είπε αρχικά η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου

«Με κουράζει που οι δημοσιογράφοι έχουν πάθει εμμονή με τον γάμο. «Πότε θα παντρευτείς;» και «αν θα παντρευτείς». Συνέχεια όλο αυτό. Και τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν σε σχέση, «Πότε θα κάνετε το επόμενο βήμα;» και τέτοια. Το θεωρώ πολύ κουραστικό, ένα γραφικό κλισέ.

Εν τω μεταξύ, εγώ δεν είχα ποτέ εμμονή με τον γάμο, ήταν κάτι που δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα. Με ενοχλεί που απασχολεί τον κόσμο αν θα παντρευτώ ή αν θα χωρίσω. Μου φαίνεται περίεργο, άβολο. Δεν μου αρέσει να ταυτίζομαι ως κυρία του κυρίου. Ήταν πάντα το πρόβλημά μου αυτό. Με ενοχλεί να γράφουν «η κοπέλα του Χ», «η σύζυγος του Ψ». Είμαι αυτή που είμαι και έχω δική μου υπόσταση, δεν με καθορίζει η σχέση μου» συμπλήρωσε η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου.



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ