2023-08-27 22:04:27
Φωτογραφία για Άλλη μία σημαντική αθλητική διοργάνωση στον Δήμο Ξηρομέρου. Ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων & Παίδων - Κορασίδων, 1-3 Σεπτεμβρίου.



 

 



Ημερομηνία, 27.8.2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ξεκινά από 1-3 Σεπτεμβρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων & Παίδων - Κορασίδων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ξηρομέρου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάτρας (Π.Ο. Πατρών). Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δια ζώσης και που θα αναβαθμίσει και διαφημίσει κατά πολύ την περιοχή μας.

Στους αγώνες θα συμμετάσχει και ο Ξηρομερίτης αθλητής της ομάδας του Π.Ο. Πατρών και Πρωταθλητής Ποδηλασίας Κωνσταντίνος Φραίμης.

Αποφασίστηκαν διαδρομές που αναδεικνύουν την φυσική ομορφιά της περιοχής του Ξηρομέρου, με ειδικότερη έμφαση στο παραλιακό μέτωπο Αστακού – Μυτικά, στα χωριά της ενδοχώρας του Δήμου, στο Βελανιδοδασος Ξηρομέρου και στην Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου.


Το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της περιοχής, θα προβάλει τις ομορφιές του τόπου μας και θα δημιουργήσει συνθήκες εναλλακτικών προτάσεων τουρισμού.

Παράλληλα προωθεί τα αθλητικά ιδεώδη, προτάσσει την χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης φιλικού προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσιτή προσβασιμότητα των πόλεων, στην βιώσιμη κινητικότητα, στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και στην ενίσχυση της φυσικής άσκησης και ευεξίας.

Με επόμενο δελτίο τύπου θα ενημερωθείτε με ακρίβεια για τις ώρες και τις διαδρομές του ποδηλατικού αγώνα.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ