2023-08-30 09:44:11
Φωτογραφία για Χρήστος Γερ. Σιάσος : Τα ΠΡΟ - εκλογικά δρώμενα!!!  Αναζητώντας τοπικούς Κυβερνήτες εκ… «βάθρων» και όχι εκ… «βόθρων»

 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023



Γράφει ο Καθηγητής Χρήστος Γερ. Σιάσος

 Όποιος μελετήσει την ιστορία του τόπου μας αναφορικά με τα Δημοτικά και Περιφερειακά δρώμενα τα τελευταία χρόνια, θα διαπιστώσει ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει μια «σκοτεινή» περίοδος που πολλές φορές έπαιρνε τη μορφή της φαρσοκωμωδίας «τυλιγμένη» με μεταλλαγμένα συνθήματα  και εμείς, δυστυχώς, ως εκλέκτορες-ψηφοφόροι πάντα, μας έλλειπε η αυτογνωσία και η αυτοκριτική!!! Ο ιστορικός Θουκυδίδης μας λέει ότι τα «τείχη» και οι «νήες» είναι άνευ αξίας αν δεν τα χειρίζονται κατάλληλοι και ικανοί άνδρες. .....

Κάποιες στιγμές βρισκόμαστε κοντά στην αλήθεια των πολιτικών πραγμάτων, όμως, την τελευταία στιγμή «μπουρδουκλωνόμαστε» χωρίς να μας επιτρέψουν οι «κολλητοί μας»  να κάνουμε σωστά την τελευταία μας τελική επιλογή!!! 

Ο αείμνηστος Μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης λέει: « …Σου είπαν ψέματα πολλά, ψέματα σήμερα σου λένε ξανά κι αύριο ψέματα ξανά θα σου πουν. Ψέματα σου λένε οι εχθροί σου, μα κι οι φίλοι σου με ψεύτικες αλήθειες σε κοιμίζουν. Ψεύτικη δόξα σου τάζουν οι ψεύτες, μα κι οι φίλοι σου, σού κρύβουν την αλήθεια...».                                                                                                                                                          

 Στην αρχή έρχονται ως λυτρωτές, αναθεματίζοντας τους προκατόχους των με το σύνθημα, «παραλάβαμε καμένη γη» όμως, μεταλλάσσονται σύντομα πάνω στην καρέκλα της εξουσίας  και όλα τα λεγόμενά τους γίνονται παρελθόν, χωρίς να υπολογίζουν τόσο τις αντοχές αυτού του τόπου όσο και των συμπολιτών μας. Μπαίνοντας στον πειρασμό όλα αυτά τα χρόνια βρίσκουμε ανθρώπους όλων των αποχρώσεων, με  «κοινές» ρίζες, παραφυάδες, πολλοί τους αποκαλούν «λαμόγια», που κατά καιρούς ενώνονται, γίνονται υπερασπιστές του «δίκαιου αγώνα», αυτοκόλλητοι, δήθεν για το καλό αυτού του τόπου… βιτριολικά συνθήματα έρχονται σωρηδόν, οι μεν φωνάζουν τους δε, και στο τέλος; όλοι μια παρέα γίνονται και  ο δημότης ψηφοφόρος στον καφενέ συμπληρώνει, εσύ φταις… που τόσα χρόνια τους ψηφίζεις… τους ανέχεσαι… και που τώρα θα τους ξαναψηφίσεις… Το σύστημα της διαπλοκής, το σύστημα της διαφθοράς προκαλεί τον πανικό στο δημότη και όμως ξαφνικά ξεχνούν τους εθνοπροδότες η δε προδοσία είναι δυστυχώς, διαχρονικό σαράκι στον τόπο μας και ο νοών νοείτω… 

Πάντοτε οι εκλογές αποτελούσαν στο εκλογικό σώμα ένδειξη αδιαφορίας, αμφισβήτησης των διοικούντων και πολλές φορές οδηγούσαν σε  κρίσεις και σε «εκλογικούς σεισμούς». Υποψήφιος Δήμαρχος στην πρόσφατη διακήρυξή του έγραφε: «… Το ταξίδι ξεκίνησε… και αν μας ρίξουν πέτρες, με αυτές θα χτίσουμε κρήνες, κατά τον Ελύτη. Και αν μας ρίξουν λάσπη τους ενημερώνουμε, ότι θα τους λείψει, διότι εμείς δεν θα τους την επιστρέψουμε… Είμαστε μια μεγάλη ομάδα άφθαρτων και ασυμβίβαστων προσώπων… αλλά όλοι με ‘χέρια που δεν αρπάξανε ξένο ψωμί να φάνε, αυτά κρατάνε την τιμή όσο βαριά και νάναι’ …». Και άλλες διακηρύξεις άλλων υποψηφίων στα ίδια λόγια βρίσκονται, το εξωφρενικό όμως είναι ότι ο παραπάνω υποψήφιος πρόσφατα «προσχώρησε» σε άλλο συνδυασμό, επομένως, οι λέξεις «άφθαρτων και ασυμβίβαστων προσώπων» πάνε στα αζήτητα, δυστυχώς!!! 

Θα πρέπει σ’ αυτές τις εκλογές να αναζητήσουμε άξιους, ικανούς και έμπειρους ανθρώπους, με όραμα, όρεξη και θέληση για ανατροπές στα δεδομένα του τόπου μας.  Αλήθεια, στο Δήμο Μεσολογγίου ποιος από τους Δημάρχους των τελευταίων χρόνων αφιερώθηκε στην πόλη του  και  ήταν Δήμαρχος όλων των Δημοτών του; Σημάδια κακοδιαχείρισης παντού!!! Οι «σώφρονες» δημότες φωνάζουν   με όση ψυχική  δύναμη τους έμεινε: Ποιος κυβερνά αυτόν το Δήμο;  

 Παράλληλα βλέπουμε την απογοήτευση και την  οργή  των πολιτών να την εκμεταλλεύονται  «πρόσκαιρες – περιστασιακές» πολιτικές δυνάμεις μαζί με τους «ηγέτες των»... Σήμερα, όπως και να το κάνουμε μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα παρακμιακά φαινόμενα τα οποία υιοθετούνται μέσα στην κοινωνία με τη μορφή των ανταλλαγμάτων… ήρθε επί τέλους η ώρα να τα απομονώσουμε… μπορούμε; μπορούμε να εμπιστευτούμε ανθρώπους εργατικούς, έντιμους, ηθικούς, ανθρώπους με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, ανθρώπους που ουδέποτε κάθισαν σε καρέκλα για να πλουτίσουν…

Δυστυχώς ο τόπος μας οδηγήθηκε στη σημερινή κατάντια του κυρίως, λόγω της σήψης και της διαφθοράς. Ο προβληματισμός μας θα πρέπει να συνδυάζει στο πρόσωπο του Κυβερνήτη, ηγετικές ικανότητες, ανθρώπινη φύση, αγάπη για τον τόπο του, αμεροληψία και αντικειμενική κρίση, μα προπάντων… τόλμη και αρετή.   

Παρά την χαλεπότητα και την κατήφεια των ημερών μας, βλέπουμε να γίνονται έργα χωρίς περιεχόμενο, χωρίς μακέτα – εικόνα  και προϋπολογισμό, κάποια έργα από αυτά τα ονόμασαν,  «ανάπλαση της οδού Τουρλίδας και το άλλο, ανάπλαση της πλατείας Μεσολογγίου και το άλλο ανάπλαση στο θεατράκι του λιμανιού, ανάπλαση στο Τρικούπειο…».  Σε άλλες περιοχές, κατά τα λεγόμενα συμπολιτών μας, «ρίξανε άσφαλτο μέχρι τα μαντριά τους» βγάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες ο επί των έργων Κυβερνήτης δίπλα στις μπουλντόζες!!!, τις οποίες στη συνέχεια αναρτά στο διαδίκτυο, προφανώς το σύνθημά τους είναι, εκλογές έρχονται… πάμε για έργα… Τα έργα όμως θα πρέπει να γίνονται με  σωστό προγραμματισμό και σωστή διαχείριση των χρημάτων του «άγρια» φορολογούμενου πολίτη. 

Καθημερινά βλέπουμε υποψηφίους Δημάρχους να «ποζάρουν» με υποψηφίους δημοτικούς Συμβούλους, να καταθέτουν ότι, με σκληρή και αδιάκοπη δουλειά, με συστηματική και δημιουργική σκέψη, με καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες,  θα βάλουν το λιθαράκι τους για ένα λαμπρό μέλλον: άλλος γράφει, διέκρινα την εντιμότητα και την εργατικότητα στο πρόσωπο του Δημάρχου και των συνεργατών του… και τόσα άλλα. Άλλος υποψήφιος λέει: « … Προσωπικές ατζέντες, προσωπικές φιλοδοξίες που φέρνουν άτομα με διάφορες "σκιές" στα ψηφοδέλτια είναι καλό να απομονωθούν…».

Μετά από όλα τα παραπάνω τι έχουν να μας πουν όλοι αυτοί σήμερα, πριν τις εκλογές; Θα πράξουν τα δέοντα ή αύριο θα τρέχουν από ταμείο σε ταμείο και από πρόγραμμα «ανάπλασης» σε πρόγραμμα διάθεσης πόρων με «αυτεπιστασία;». Ας μας δηλώσουν τουλάχιστον την κινητή  και ακίνητη περιουσία τους, τις καταθέσεις τους γιατί όχι και τα κιλά τους, τότε και μόνο τότε «ΙΣΩΣ» αλλάξουμε την πορεία αυτού του τόπου προς το καλύτερο για μας και περισσότερο για τα παιδιά μας... Ρεαλιστικά και με εφικτούς στόχους μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή, την ανάταξη αυτού του τόπου με οδηγό μας, την «ελπίδα για το αύριο», των παιδιών μας!!! 

   

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλάξτε δρόμο…



 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ