2023-09-01 20:39:30
Φωτογραφία για Από τα Βουνά της Ευρυτανίας στην Αμερική | Η Ιστορία της Σταυρούλας.



πηγή: Greek Village Life

Στο πανέμορφο ορεινό χωριό Δυτική Φραγκίστα στην Ευρυτανία, βρεθήκαμε σε μια συναρπαστική συνάντηση με την κυρία Σταυρούλα Ζήκα. Η κυρία Σταυρούλα είναι ένας πραγματικός θησαυρός του χωριού, ένας περήφανος φύλακας της τοπικής παράδοσης και ιστορίας.

Η Σταυρούλα μεγάλωσε στο αγαπημένο της χωριό και μοιράστηκε μαζί μας τις όμορφες αναμνήσεις της. Θυμάται τα ζώα που είχαν, καθώς και που πήγαιναν στα χωράφια με την οικογένειά της και περίμεναν ανυπόμονα την εποχή του πανηγυριού στο χωριό. Οι γάμοι επίσης αποτελούσαν μια μεγάλη γιορτή, όπου τα άλογα στολιζόντουσαν με περηφάνια για να μεταφέρουν τα προικιά και τη νύφη στη νέα τους ζωή.

Από μικρή ηλικία, η Σταυρούλα αγάπησε το χορό και το τραγούδι. Στα 14 της χρόνια, αποφάσισε να αφήσει πίσω της το χωριό και να πάει στην Αθήνα για να ακολουθήσει τα όνειρά της.


Στα 25 της χρόνια, η Σταυρούλα αποφάσισε να μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρήκε τον επαγγελματικό της προορισμό στο δημοτικό τραγούδι. Τραγούδησε σε μαγαζιά και γίνεται αγαπητή από τους Έλληνες μετανάστες εκεί, αφού ήταν η μοναδική που μετέφερε την παλιά δημοτική μας παράδοση μέσα από τα τραγούδια της.

Μας μοιράστηκε εκπληκτικές ιστορίες αγάπης από τα πανηγύρια και τους γάμους, καθώς και τις εμπειρίες της από την Αμερική. Πριν από 18 χρόνια, αναγκάστηκε να αφήσει πίσω της το τραγούδι λόγω προβλημάτων υγείας, αλλά τώρα έχει επιστρέψει στο αγαπημένο της χωριό. Εδώ, απολαμβάνει την ήρεμη ζωή και συνεχίζει να διατηρεί ζωντανή την παράδοση και την τέχνη του δημοτικού τραγουδιού, προσφέροντας μια υπέροχη σύνδεση με το παρελθόν και την ταυτότητα του χωριού της. 

 

ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ