2023-09-08 00:43:11
Φωτογραφία για Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής: ...Ενημερώστε  την Αποκεντρωμένη Διοίκηση , τα μέλη του ΔΣ, κυρίως τους Δημότες κ Αποστολάκη Παντελή.....

 



Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ  ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ .

 ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

 από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Είμαι στη διάθεση κάθε Διοικητικής Αρχής, κάθε Ελεγκτικής Αρχής και κάθε Εισαγγελικής Αρχής. 



Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 

Μαθηματικός

Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

                                                                                             

 07-09-2023

 Aγαπητοί Αναγνώστες

Με προηγούμενο άρθρο σας ενημέρωσα ότι στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης  τα Χρηματικά Εντάλματα  Πληρωμής (ΧΕΠ)  τα υπέγραφαν για δύο περίπου έτη μία βρεφονηπιοκόμος και μία μαγείρισσα. Η βρεφονηπιοκόμος ορίστηκε να εκτελεί χρέη Π.Ο.Υ !!!!!!!!!!! Πρωτοφανή αλλά αληθινά.

 Ο νόμος ορίζει τα ΧΕΠ τα υπογράφουνε μέλη της Οικονομικής Υπηρεσίας που ορίζει ο Δήμαρχος.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης κ Αποστολάκης Παντελής με μία  απόφαση του  με αριθμό 156/2018 ,  σύμφωνα με την οποία Ορίζουμε την Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Ν.Π.Δ.Δ. κα. ΛΑ... ΝΕ..., κλάδου ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ, να εκτελεί καθήκοντα Π.Ο.Υ και να υπογράφει τις πράξεις εκκαθάρισης των δαπανών, τους τίτλους πληρωμής (ΧΕΠ) και τις πράξεις-βεβαιώσεις των αποφάσεων ανάληψης δαπάνης. 2. Ορίζουμε την υπάλληλο του Γραφείου Παιδικού Σταθμού Βόνιτσας κα. ΖΑ... ΕΥ...., κλάδου ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ να συντάσσει τους τίτλους πληρωμής (ΧΕΠ) και να συνυπογράφει αυτά.

 Με μία άλλη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου  με αριθμό 26/2019  σύμφωνα με την οποία Ομόφωνα αποφασίζει Και ορίζει την υπάλληλο ΖΑ... ΕΥ... ως συντάκτη χρηματικών ενταλμάτων και την ΛΑ.... ΝΕ..... ως ΠΟΥ για την υπογραφή αυτών.



Οι αποφάσεις 156/2018 και 26/2019 στο τέλος του άρθρου και μπορείτε να τις διαβάσετε ολόκληρες. 

 

 Κατόπιν αναφοράς μου, 28 Ιουλίου 2023,  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου πήρα  το παραπάνω έγγραφο. Το έγγραφο απευθύνεται στο Πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας κ Αποστολάκη Παντελή και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Κοινοποιείται στο Δήμαρχο κ Αποστολάκη, στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας, στο Τμήμα Διοικητικού- Οικονομικού Αιτ/νιας και σε εμένα.

Στο έγγραφο, παρακαλώ να το διαβάσετε, αναφέρεται μεταξύ των άλλων:   Παρακαλούμε, όπως εξετάσετε τα διαλαμβανόμενα της αναφοράς και εντός ευλόγου διαστήματος παράσχετε αναλυτική και τεκμηριωμένη απάντηση την οποία θα αποστείλετε στην Υπηρεσία μας και θα κοινοποιήσετε στον αιτούμενο.

Μέχρι σήμερα 06-09-2023 δεν έχω πάρει καμία ενημέρωση, παρότι το έγγραφο εστάλη από τη Πάτρα στις 22/08/2023.

Κατόπιν των ανωτέρω οφείλει ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας κ Παντελής Αποστολάκης

1)      Να απαντήσει όπως ορίζει το έγγραφο.

2)      Να ενημερώσει τους Δημότες για το θέμα. 

  

Αγαπητοί  Συνδημότες

Μέχρι να υπάρξει τελική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  ουδείς είναι ένοχος για οτιδήποτε. Αυτό επιτάσσει ο νομικός μας Πολιτισμός, οι  αξιακές  μου αναφορές και η Δημοκρατική μου συνείδηση.   

Κατά τη ταπεινή μου άποψη οφείλει ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας να ενημερώσει την υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κυρίως όμως οφείλουν να ενημερώσουνε τους Δημότες. Είναι αδιανόητο οι Δημότες να πάνε στη κάλπη ανημέρωτοι για το θέμα.

Παρότι το θέμα το δημοσίευσα με παλιότερο άρθρο,  ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ Κασόλας επέδειξε δημοσίως μία περίεργη σιωπή.  Γιατί άραγε;

Αντιπρόεδρε του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας κ Καούρα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Σας κάλεσα δημοσίως να παραιτηθείτε. Ένας από τους λόγους ήταν το θέμα αυτό. Τους άλλους λόγους θα τους μάθουν οι Δημότες  λίαν προσεχώς.

Τα άλλα μέλη του ΔΣ μετά τις εκλογές του 2019  του Κέντρου Μέριμνας, ο κ Ζαχαράκης Μιχαήλ,  το πρώην μέλος του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας κ Μυλωνίδης  οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.  Να πάρουν δημόσια θέση για το θέμα. 

 

Aγαπητοί  Συνδημότες

Στη πολιτική δεν γίνεται τίποτε τυχαία. Όλα συνδέονται μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα έχει σημασία.  ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ.



ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Η πολιτική αλλαγή  Δημάρχου, Δημοτικής Αρχής, Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο μας είναι ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

                        Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. 



 


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ