2023-09-11 15:53:40
Φωτογραφία για Τροφές που μπορούν να κάνουν έκρηξη στο στομάχι σου!
Νιώθεις πόνο στο στομάχι, καούρα και δυσπεψία; Δες ποιες είναι οι χειρότερες τροφές για το στομάχι και τι να αποφεύγεις.

Ενώ είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι κανένα τρόφιμο δεν μπορεί κυριολεκτικά να κάνει το στομάχι σας να εκραγεί, ορισμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστα συμπτώματα όπως φούσκωμα, δυσπεψία και καούρα.

Αυτές οι μεταφορικές “εκρήξεις στο στομάχι” αναφέρονται στη δυσφορία που μπορεί να προκύψει μετά την κατανάλωση ορισμένων τροφών.

Πικάντικα τρόφιμα

Πιπεριές Chili

Τα πικάντικα τρόφιμα, όπως οι καυτερές πιπεριές, το τσίλι και το κάρυ, μπορούν να βάλουν φωτιά στο στομάχι σας. Περιέχουν ‘“φλογερές” ενώσεις όπως η καψαϊκίνη, η οποία μπορεί να ερεθίσει το στομάχι και τον οισοφάγο, οδηγώντας σε καούρα και δυσπεψία.

Για τα άτομα που είναι επιρρεπή σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή σε ευαίσθητα πεπτικά συστήματα, η κατανάλωση πικάντικων τροφών μπορεί να προκαλέσει δυσφορία.


Ανθρακούχα ποτά

Ανθρακούχο νερό

Η απόλαυση ανθρακούχων ποτών, ακόμα και η σόδα ή το ανθρακούχο νερό, μπορεί να προκαλέσουν στο στομάχι σας την αίσθηση ότι είναι σαν μπαλόνι έτοιμο να σκάσει.

Το ανθρακικό σε αυτά τα ποτά απελευθερώνει αέρια, οδηγώντας σε φούσκωμα. Επιπλέον, οι φυσαλίδες μπορεί να αυξήσουν την πίεση στο στομάχι, προκαλώντας συμπτώματα δυσπεψίας και δυσφορίας.

Λιπαρά και τηγανητά τρόφιμα

Τηγανητό κοτόπουλο

Όσο υγιεινό ή ελαφρύ και αν είναι το κοτόπουλο, τηγανητό αλλάζει! Η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να επιβραδύνει την πέψη, οδηγώντας σε αίσθημα βάρους, φούσκωμα και δυσπεψία.

Η απόλαυση τηγανητών, τα λιπαρών κρεάτων κρέατος και επιδορπίων μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε βαριά και άβολα. Αυτές οι τροφές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτουν, οδηγώντας σε παρατεταμένο αίσθημα πληρότητας, φούσκωμα, ακόμη και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση για ορισμένα άτομα.

Όσπρια

Φασόλια

Τα φασόλια, οι φακές και τα ρεβίθια είναι εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Ωστόσο, περιέχουν επίσης σύνθετα σάκχαρα που ονομάζονται ολιγοσακχαρίτες, τα οποία μπορεί να είναι δύσκολο να αφομοιωθούν από ορισμένους ανθρώπους.

Η κατανάλωση οσπρίων μπορεί να οδηγήσει σε αέρια, φούσκωμα, ακόμη και κοιλιακό πόνο λόγω της διαδικασίας ζύμωσης στο έντερο.

Σταυροειδή λαχανικά

Μπρόκολο

Λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, αλλά μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά αέρια και φούσκωμα.

Αυτά τα λαχανικά περιέχουν ραφινόζη, ένα σάκχαρο που το σώμα δυσκολεύεται να διασπάσει πλήρως, οδηγώντας σε αυξημένη παραγωγή αερίων κατά την πέψη.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Παγωτό

Κρεμώδες και νόστιμο, το παγωτό είναι ένα αγαπημένο επιδόρπιο. Ωστόσο, η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και η παρουσία λακτόζης (στα παγωτά με βάση τα γαλακτοκομικά) μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα, όπως φούσκωμα, αέρια και δυσφορία, ιδιαίτερα για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων όπως γάλα, τυρί, ακόμα και το παγωτό μπορεί να οδηγήσει φούσκωμα, αέρια, διάρροια και κράμπες στο στομάχι σε άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.

Τεχνητά γλυκαντικά

Τσίχλα χωρίς ζάχαρη

Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη συχνά περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά όπως σορβιτόλη ή ξυλιτόλη, τα οποία μπορεί να έχουν καθαρτική δράση όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Ενώ παρέχουν μια εναλλακτική λύση με λίγες θερμίδες, η κατανάλωση τροφίμων ή ποτών με τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα, αέρια, ακόμη και διάρροια.
πηγή themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ