2023-09-14 15:20:04
Φωτογραφία για «Το Ναυάγιο»: Τα πρόσωπα «κλειδιά» στην εξιχνίαση της τραγωδίας
Άνθρωποι αναζητούν την αλήθεια που χάθηκε στα θολά νερά του ναυαγίου.

Σε έναν κόσμο που επικρατεί ο νόμος του ισχυρού, ο αγώνας για δικαίωση θα είναι δύσκολος και γεμάτος εμπόδια. Το κουβάρι με τα «αγκαθωτά νήματα» ξετυλίγεται και οδηγεί στα πραγματικά αίτια της ανείπωτης τραγωδίας. Σε αντίξοες συνθήκες πρόσωπα-κλειδιά λειτουργούν σαν πυξίδα και δείχνουν τον δρόμο προς την κάθαρση και τη δικαιοσύνη.

Θα μπορέσει η αλήθεια να βγει στην επιφάνεια;

Η νέα δραματική σειρά του MEGA «Το Ναυάγιο», με φόντο ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, έρχεται στη μικρή οθόνη. Μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, με κινηματογράφηση υψηλών αξιώσεων από τον σκηνοθέτη Γιάννη Χαριτίδη και το καθηλωτικό σενάριο του Γιώργου Κόκουβα.

Το ταξίδι ξεκινά και ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε πέντε χαρακτήρες που θα συγκρουστούν για την αλήθεια.


Μιχάλης Αργυράκης (Θάνος Λέκκας)

Ένας ακόμη από τους ήρωες που προσπάθησαν να βρουν επιζώντες το βράδυ του ναυαγίου. Ναυτικός και ο ίδιος, απλός και λαϊκός Κρητικός, ο Μιχάλης θα καταφέρει να σώσει τουλάχιστον δυο από τους επιβαίνοντες του πλοίου «Φοίνιξ». Ο ίδιος δεν θα πειστεί από τις εξηγήσεις των υπευθύνων αναφορικά με τα αίτια του ναυαγίου που οδήγησε στον υγρό τάφο εκατοντάδες ανθρώπους. Χωρίς να υπολογίσει το προσωπικό κόστος και με τη βοήθεια ενός δημοσιογράφου που ερευνά την υπόθεση, θα παλέψει για την αποκάλυψη των ενόχων.

Γιώργης Κανελλάκης (Γιώργος Χριστοδούλου)

Ιδεολόγος, αγωνιστής και ικανός να τα βάλει ακόμη και με τους πιο ισχυρούς, για να φέρει στην επιφάνεια την αλήθεια. Μια προσωπική αμαρτωλή ιστορία συνδέει τον μαχητικό αυτό δημοσιογράφο με τη βύθιση του πλοίου «Φοίνιξ». Ο Γιώργης θα φέρει σε επαφή τους επιζώντες του τραγικού περιστατικού στην προσπάθειά του να ερευνήσει τις συνθήκες του ναυαγίου, σε μια πολύκροτη υπόθεση που θα πάρει ανεξέλεγκτες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις.

Μιλτιάδης Παντελίδης (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης)

Αδίστακτος και διεφθαρμένος, γίνεται ο έμπιστος των ανθρώπων του καθεστώτος στην προσπάθεια να αποσιωπηθούν τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας. Δικηγόρος στο επάγγελμα, ευφυής και εξαιρετικά αποτελεσματικός, αλλά ταυτόχρονα ύπουλος και δολοπλόκος τρομοκρατεί τους μάρτυρες σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τις ευθύνες των εφοπλιστών και των πολιτικών για το ναυάγιο.

Άγγελος Κοντογιωργάκης (Μιχαήλ Ταμπακάκης)

Βρίσκεται στο πλοίο εν ώρα καθήκοντος. Αστυνομικός στο επάγγελμα, συνοδεύει έναν κρατούμενο στο μοιραίο ταξίδι. Έντιμος και σταθερός, κρατά χαμηλούς τόνους αλλά αναγκάζεται να ακολουθήσει την τακτική που του ορίζει το Σώμα από φόβο μην χάσει τη δουλειά του. Θαυμάζει τον Ιπποκράτη και τον έχει σαν πρότυπο για αυτό θέλει να μετατεθεί στο Λιμενικό Σώμα.

Καπετάν Στελής (Λεωνίδας Κακούρης)

Ο καπετάν Στελής θα βάλει την μοναχοκόρη του Φωτεινή, στο πλοίο «Φοίνιξ» για το μοιραίο ταξίδι. Άνθρωπος της θάλασσας και ο ίδιος αναγνωρίζει αμέσως τα λάθη και πόσο επικίνδυνο είναι να ταξιδέψει το καράβι εκείνο το βράδυ. Θα παλέψει δίπλα στον Γιώργη για να μάθει ο κόσμος τα πραγματικά αίτια του ναυαγίου.

Πρωταγωνιστούν:

Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Έκτορας Λιάτσος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Δημήτρης Καπουράνης, Αθηνά Ροδίτου, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Χριστοδούλου, Θάνος Λέκκας, Νίκος Γκέλια, Κώστας Ξυκομηνός, Γιώργος Σουξές, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαρία Ζορμπά, Γιολάντα Μπαλαούρα, Αντιγόνη Φρυδά, Γιώργος Μακρής, Στέλλα Ψαρουδάκη, Ελεάννα Στραβοδήμου, Πέρης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Νάνσυ Μπούκλη, Χρύσα Βακάλη, Εύη Δόβελου, Ελίζα Σκολίδη, Άγγελος Ανδριόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Χαλβατζάρας, Πολύδωρος Βογιατζής, Φώτης Πετρίδης, Φοίβος Παπακώστας, Χρύσα Ρώμα, Θεανώ Κλάδη, Ζαχαρένια Πίνη, Στέλιος Δημόπουλος, Παναγιώτης Γαβρέλας, Ιώβη Φραγκάτου, Θοδωρής Προκοπίου, Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, Δημήτρης Γεωργαλάς, Εύη Παπαδάκη, Ανδρέας Βατζώλης, Στέλιος Βάσιλας κ.α.

Στον ρόλο της Λαμπρινής η Γιώτα Φέστα.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ