2023-09-22 08:23:52
Φωτογραφία για Επιστήμονες δημιουργούν μαύρη τρύπα  – Επιβεβαιώνεται ο Stephen Hawking



 Επιστήμονες στην Ολλανδία δημιούργησαν μια πραγματική μαύρη τρύπα σε μια προσπάθεια να δοκιμάσουν τη θεωρία του Stephen Hawking. Το αποτέλεσμα; Το μυστηριώδες διαστημικό αντικείμενο να αρχίζει να λάμπει.



Η ομάδα των φυσικών από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ δημιούργησε τον ορίζοντα γεγονότων της μαύρης τρύπας όπως αποκαλείται, προκειμένου να μπορέσουν να μελετήσουν τη συμπεριφορά αυτής σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον.

Ο ορίζοντας γεγονότων, σύμφωνα με τη Γενική θεωρία της Σχετικότητας, είναι το σημείο στον χωροχρόνο εντός του οποίου τα γεγονότα δεν μπορούν να επηρεάσουν τον παρατηρητή, καθώς η βαρύτητα ισοδυναμεί με καμπύλωση του χωροχρόνου. Δηλαδή, είναι το σημείο χωρίς επιστροφή, δηλαδή το σημείο στο οποίο η βαρυτική έλξη γίνεται τόσο δυνατή, ώστε κάθε διαφυγή να είναι αδύνατη, ακόμα και αυτή του φωτός. (πηγή wikipedia)

Η μαύρη τρύπα εξέπεμψε μια σπάνια μορφή ακτινοβολίας που για πρώτη φορά είχε αναφερθεί ως θεωρία από τον Stephen Hawking. Η ομάδα ανέλυσε τις ιδιότητες της ακτινοβολίας Hawking, δημιουργώντας κάτι ανάλογο στο εργαστήριο και εξεπλάγη όταν άρχισε να εκπέμπει μια παράξενη λάμψη.

Η ακτινοβολία Hawking εμφανίζεται όταν δημιουργούνται σωματίδια από διαταραχές στις κβαντικές διακυμάνσεις, οι οποίες προκαλούνται από το σχίσιμο του χωροχρόνου από τη μαύρη τρύπα.

Η ακτινοβολία εκδηλώνεται με μια ορατή λάμψη, η οποία είναι περίεργη, καθώς ο ορίζοντας γεγονότων μιας μαύρης τρύπας, όπως αναφέραμε πιο πάνω, είναι μια περιοχή στην οποία δεν μπορεί να διαφύγει φως ή ύλη. Η μαύρη τρύπα είναι μια από τις πιο παράξενες και μυστηριώδεις ανωμαλίες του διαστήματος.

Είναι ένα αντικείμενο τόσο πυκνό που, σε μια ορισμένη περιοχή του κέντρου της μαύρης τρύπας, καμία ταχύτητα στο γνωστό Σύμπαν δεν μπορεί να καταφέρει να αποφύγει την απορρόφηση, ούτε καν να ταξιδέψει με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ