2023-10-02 15:08:23
Φωτογραφία για Εγκεφαλικό εμφύτευμα προσφέρει wi-fi τηλεπαθητική σύνδεση ανθρώπων με PC

 



Ερευνητές του Πανεπιστημίου Perdue στις ΗΠΑ παρουσίασαν ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα το οποίο αν λειτουργεί με τον τρόπο που υποστηρίζουν ότι το κάνει οι δημιουργοί του δεν κάνει απλά ένα νέο βήμα στην προσπάθεια επικοινωνίας ανθρώπων και υπολογιστών με νοητικές εντολές αλλά φέρνει μια πραγματική επανάσταση σε αυτόν τον τομέα και ανοίγει παράλληλα νέους δρόμους σε διάφορα ερευνητικά πεδία και ιατρικές εφαρμογές.





Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους διάφορων ειδών τεχνολογίες και εμφυτεύματα που προσπαθούν να πετύχουν τη σύνδεση ανθρώπινου εγκεφάλου και υπολογιστών ή ακόμη και κινητών τηλεφώνων

. Τα εμφυτεύματα αυτά συνδέουν υπολογιστές με τον εγκέφαλο ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας και κυρίως αδυναμία επικοινωνίας με το περιβάλλον τους με οποιοδήποτε τρόπο. Τα εμφυτεύματα αυτά συνδέουν εγκέφαλο και υπολογιστές με καλώδια. Τα συστήματα μεταφράζουν τα ηλεκτρικά σήματα ή εγκεφαλικά κύματα που σχετίζονται με τις σκέψεις του χρήστη και τις μετατρέπουν σε εντολές στους υπολογιστές.

Το νέο μικροσκοπικό εμφύτευμα μπορεί σύμφωνα με τους δημιουργούς του να συνδέει τους χρήστες του ασύρματα όχι μόνο με υπολογιστές αλλά και με πολλών ειδών φορετές ηλεκτρονικές συσκευές όπως αποκαλούνται διάφορα gadgets που κάνουν τελευταία χρόνια την εμφάνιση τους στην αγορά και προφέρουν πολλών ειδών υπηρεσίες καταγράφοντας κάθε είδους δεδομένα, κυρίως ιατρικού ενδιαφέροντος.

Οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα μια εικόνα του εμφυτεύματος. πηγή φωτό (Purdue University)

Αν το νέο εμφύτευμα κάνει πράγματι ότι υπόσχεται και είναι φυσικά ασφαλές τότε η βοήθεια που θα προσφέρει σε άτομα που το έχουν ανάγκη θα είναι πραγματικά τεράστια.

Naftemporiki.gr



Freegr network blog- News about pc, technology.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ