2023-10-03 14:30:05
Φωτογραφία για Κάνε ότι κοιμάσαι : «Η σειρά δεν περνούσε στην ιδιωτική τηλεόραση…»
Ο συγγραφέας και σεναριογράφος της επιτυχημένης και πλέον βραβευμένης σειράς της ΕΡΤ, Κάνε ότι κοιμάσαι, Γιάννης Σκαραγκάς μίλησε στην ΕΡΤ3 για τη σειρά και το νέο είδος σειρών που εισήγαγε.

«Δεν ήταν εύκολο να περάσει μια τέτοια σειρά, δεν περνούσε στην ιδιωτική τηλεόραση. ‘Ήθελε πολύ θάρρος και ήταν ένα στοίχημα. Το σοκ που προκάλεσε η σειρά ήταν κομμάτι του διαλόγου που ήθελα να ανοίξει, ποια είναι η σχέση της μυθοπλασίας με την τηλεόραση και την πραγματικότητα.

Δεν μπορείς να εξιδανικεύεις και να εξαφανίζεις τα προβλήματα και το τραυματικό κομμάτι.

Η σειρά δεν αναδεικνύει τη βία αλλά εστιάζει σε αυτήν, εμβαθύνει με μεγάλη προσοχή. Είναι εμπειρίες που ζούμε όλοι μας, όχι μόνο οι ανήλικοι» ανέφερε.

«Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ήθελα να κάνω μια δουλειά που να κουβαλάει την Ελλάδα του σήμερα, την κακοποιημένη και τραυματισμένη. Η ιστορία ξεκίνησε από το αίσθημα ότι είσαι πάντα ευάλωτος» είπε.


«Αυτά τα πράγματα στην τηλεόραση δεν είναι εύκολα, είναι στοιχήματα» τόνισε.

Μιλώντας για το βραβείο της σειράς στη Σεούλ τόνισε ότι «το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι οι Κάννες της Ασίας. Το ανταγωνιστικό περιβάλλον ήταν πολύ σκληρό».

Όπως είπε, ενώ έχει βραβευτεί στο εξωτερικό, το συγκεκριμένο βραβείο βαραίνει ιδιαίτερα για αυτόν που ξεπερνάει κάθε όριο του μυαλού, καθώς πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διάκριση τόσο για την ΕΡΤ όσο και για τη χώρα μας.

Ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης πήρε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό, σε μία πολύ απαιτητική διοργάνωση με μεγάλο ανταγωνισμό, στην οποία μετείχαν 244 τηλεοπτικές σειρές και ταινίες από 44 χώρες, κάποιες από τις οποίες έχουν πολύ μεγάλη παράδοση στις τηλεοπτικές παραγωγές. Ανατράπηκαν τηλεοπτικά στερεότυπα, είπε ο σεναριογράφος, σε μία εποχή που η μυθοπλασία ανθίζει.

Να θυμίσουμε ότι το Κάνε ότι κοιμάσαι κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Seoul International Drama Awards 2023.

Η ψυχολογική σειρά μυστηρίου της ΕΡΤ καθήλωσε πέρυσι το τηλεοπτικό κοινό με την υπόθεση και τις ερμηνείες των ηθοποιών της, αποθεώθηκε στα social media και σημείωσε ρεκόρ επισκέψεων στο ERTFLIX και φέτος συνεχίζεται με τον δεύτερο κύκλο.

Η υπόθεση του Κάνε ότι κοιμάσαι

Ο Νικόλας ζει απομονωμένος σε ένα τροχόσπιτο, έχοντας παραιτηθεί από το σχολείο μαζί με τον Κάσδαγλη. Με τους εφιάλτες να τον βασανίζουν και τη σκέψη στα θύματα από το μακελειό, δέχεται να γνωρίσει τον διευθυντή ενός γνωστού ιδιωτικού σχολείου, όταν ο Κάσδαγλης τον παρακαλεί να σκεφτεί το ενδεχόμενο να δουλέψουν εκεί.

Αβέβαιος για την απόφασή του, ο Νικόλας γίνεται μάρτυρας της άγριας δολοφονίας ενός άλλου καθηγητή, στη διάρκεια της δεξίωσης του σχολείου.

Αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα κι έναν λαμπερό κόσμο προνομίων και εξουσίας, ο Νικόλας εστιάζει στην αγάπη του για τα παιδιά, τα οποία υποφέρουν από τις δικές τους ίντριγκες και παραβατικές συμπεριφορές. Πέρα όμως από τη σκληρότητά τους, έχει να αντιμετωπίσει και τον κυνισμό της δικής του κόρης, η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει το τραύμα από τον χαμό του φίλου της.

Η γνωριμία του με μία άλλη καθηγήτρια, την Πέρσα, ξυπνάει μέσα του συναισθήματα που είχε στερηθεί για καιρό. Η αρχική σύγκρουση δύο πολύ διαφορετικών, αλλά βαθιά τραυματισμένων ανθρώπων, θα εξελιχθεί σε μία δυνατή ερωτική σχέση.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ