2023-10-23 11:13:55
Φωτογραφία για 10 Χειροποίητες Κατασκευές για Χριστουγεννιάτικα Bazaar
       Tip        

Η συσκευασία κάθε είδους αποτελεί σημαντικό θελκτικό παράγοντα αγοράς.

Γι΄αυτό και ανάλογα με το είδος της κάθε κατασκευής φροντίστε και το περιτύλιγμά της να είναι όσο πιο επιμελημένο και ιδιαίτερο, αν είναι δε δυνατόν τέτοιο που να μπορεί να προσφερθεί σαν δώρο χωρίς επιπρόσθετο αμπαλάζ.

Εύκολες χειροποίητες κατασκευές, δημιουργημένες από φυσικά ή οικονομικά υλικά, ώστε να είναι και ευπώλητες αλλά και αποδοτικές για διάθεση σε χριστουγεννιάτικες αγορές - Bazaar.

Η επιλογή βεβαίως των προϊόντων πώλησης σε ένα Bazaar εξαρτάται και από τον σκοπό του και την δραστηριότητα του φορέα διοργάνωσης, όμως κάποιες κατηγορίες αντικειμένων όπως τα γιορτινά στολίδια - διακοσμητικά ή μικρά χειροποίτητα αντικείμενα που μπορούν να προσφερθούν σαν γιορτινά δώρα, είναι επιλογές ταιριαστές σε κάθε περίπτωση.

Για να μειώσετε τόσο το κόστος όσο και τον χρόνο συλλογής των υλικών, αφού αποφασίσετε για τα προϊόντα, καταγράψτε συνολικά τις ανάγκες σας και κάντε μια έρευνα αγοράς στο internet για κάθε είδος-υλικό που θα χρειαστείτε για τα ίδια τα αντικείμενα και την συσκευασία τους
. Πολύ συχνά θα τα βρείτε όλα συγκεντρωμένα σε καταστήματα - eshops με είδη για χειροποίητες κατασκευές και αυτός είναι ο προσφορότερος τρόπος προμήθειάς τους.  

1. Κατασκευές με Ξύλα Κοπής 

Αξιοποιείστε τα ιδιαίτερα οικονομικά ξύλα κοπής που θα βρείτε στην αγορά, αφού η ανθεκτικότητά τους για την συγκεκριμένη χρήση δεν ενδιαφέρει, για να δημιουργήσετε ημερολόγια, σημειωματάρια ή και συνθέσεις με διαφόρων τύπων αντικείμενα κυρίως για διακόσμηση κουζίνας. 

Θα χρειαστεί μόνο να προσαρμόσετε - κολλήσετε τα στοιχεία που θα επιλέξετε πάνω στο ξύλο. 

Το χρώμα ή αυτοκόλλητο μαυροπίνακα είναι επίσης ένας τρόπος για να δημιουργήσετε εντυπωσιακούς μαυροπίνακες για χρήση στην κουζίνα, από ξύλα κοπής.  

Το ξύλο τους αν το θέλετε μπορεί ασφαλώς να επεξεργαστεί με κάθε τρόπο τεχνική πχ με χρώμα, decoupage, επένδυση με ύφασμα, τεχνικές παλαίωσης, προσθήκη σχεδίων με stencils, ζωγραφική κλπ.

Δείτε ΕΔΩ πολλές περισσότερες ιδέες για DIY Κατασκευές από Ξύλα Κοπής. 

2. Χιονόμπαλες με Φυσικά Φυτά 

Πολύ πρωτότυπη κατασκευή που είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει και θα προτιμηθεί από τους επισκέπτες του Bazaar.

Συνθέσεις σε στυλ χιονόμπαλας αλλά χωρίς νερό με φυσικά φυτά σε γλαστράκι.

Δείτε ΕΔΩ πως ακριβώς θα τις φτιάξετε. 

3. Χριστουγεννιάτικα Καδράκια με Βότσαλα 

Εξαιρετικά καλαίσθητες καλλιτεχνικές δημιουργίες που όμως η τεχνική διαδικασία κατασκευής τους δεν είναι καθόλου δύσκολη. 

Θα σας χρειαστούν μόνο βοτσαλάκια-πέτρες με τα οποία, μέσα σε φαρδιές κορνίζες, θα δημιουργήσετε χριστουγεννιάτικες παραστάσεις σε όποιο ύφος προτιμάτε ή θεωρείτε πως ταιριάζει καλύτερα στο κοινό του Bazaar. 

ΕΔΩ θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για την κατασκευή τους και πολλά επιμέρους σχέδια-ιδέες. 

4. Φιγούρες από Ξύλο - Παλετόξυλα 

Ξύλινες χριστουγεννιάτικες φιγούρες για στολισμό εξωτερικών χώρων, ιδανικές και για τον γιορτινό διάκοσμο ενός Bazaar, δημιουργημένες από παλετόξυλα, ξύλινα δοκάρια ή και λεπτούς κορμούς. 

Επιπρόσθετα του βασικού υλικού κατασκευής τους θα σας χρειαστούν μόνο ακρυλικά χρώματα ή μικρά υφασμάτινα στοιχεία για να δώσετε στα ξύλα μορφή άγιου βασίλη, χιονάνθρωπου κλπ. 

Μπορούν να δημιουργηθούν σε μεγάλο μέγεθος για στολισμό μπαλκονιού - κήπου ή σε μικρότερο για χρήση και σε εσωτερικούς χώρους και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές ειδικά αν φωτιστούν με led. 

ΕΔΩ θα βρείτε πολλά σχέδια-ιδέες για τέτοιου τύπου κατασκευές και βήμα-βήμα οδηγίες για την δημιουργία τους. 

5. Χριστουγεννιάτικα Κοσμήματα με Υγρό Γυαλί 

Τα χειροποίητα κοσμήματα είναι γενικά από τα πιο ευπώλητα προϊόντα σε γιορτινές αγορές-παζάρια και τα συγκεκριμένα είναι πολύ πρωτότυπα και σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή.  

Εκτός από επαναχρησιμοποιούμενα καλούπια (θα τα βρείτε διαθέσιμα σε καταστήματα με είδη για κατασκευές για όλους τους τύπους κοσμημάτων) και υγρό γυαλί θα σας χρειαστoύν μικρές χρωματιστές χάντρες ή πολύχρωμο γκλίτερ που θα τοποθετήσετε μέσα στο καλούπι πριν το γεμίσετε με μείγμα υγρού γυαλιού.  

Με έτοιμα καστόνια κοσμημάτων επίσης μπορούν να δημιουργηθούν πολύ εύκολες κατασκευές με υγρό γυαλί, με την προσθήκη χάρτινων στοιχείων ή μικρών αντικειμένων, κομμάτια κομμένα από παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες κλπ. 

Γενικά οι μικρού μεγέθους κατασκευές από υγρό γυαλί που εκτός από κοσμήματα μπορεί να είναι και μπρελόκ, διακοσμητικά μαγνητάκια, μικρού μεγέθους κρεμαστά στολίδια κλπ είναι μια όχι συνηθισμένη επιλογή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες σας.

Το κόστος τέτοιων μικρών κατασκευών δεν είναι μεγάλο αφού η ποσότητα υγρού γυαλιού που χρειάζεστε για κάθε αντικείμενο είναι μικρή τα δε πρόσθετα στοιχεία μπορούν να έχουν από μηδενικό έως ελάχιστο κόστος.

Εδώ θα βρείτε πλήρη Οδηγό για κατασκευές με Υγρό γυαλί και ΕΔΩ βήμα - βήμα οδηγίες και πολλά σχέδια ιδέες για κατασκευή γυάλινων χριστουγεννιάτικων στολιδιών. 

6.Γιορτινά Σουβέρ από Πλακάκια 

Τα χειροποίητα σουβέρ, γενικά, είναι από τα συνήθη αντικείμενα σε κάθε είδους αγορά - παζάρι, όμως τα συγκεκριμένα δημιουργημένα από κοινά λευκά πλακάκια σε χριστουγεννιάτικα σχέδια είναι πολύ εντυπωσιακά και η διαδικασία κατασκευής τους πολύ απλή. Δείτε ΕΔΩ πως ακριβώς θα τα φτιάξετε. 

7.Ποτ Πουρί με Αποξηραμένα Φρούτα - Μπαχαρικά

Γυάλινα βάζα ή διαφανή σακουλάκια με ποτ πουρί. Από τις πιο οικονομικές κατασκευές με φυσικά υλικά για διάθεση σε Bazaar και ένα είδος που την περίοδο των γιορτών προτιμάται για να προσφερθεί σαν δωράκι. 

Θα χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε λωρίδες ή γιορτινά σχήματα με κουπ πατ σε συνδυασμό με μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρύφαλλο κλπ ή αποξηραμένα αρωματικά φυτά πχ λεβάντα.

Αφού τα ανακατέψετε ψεκάστε με αρωματικό έλαιο της επιλογής σας και τοποθετείστε το μείγμα τους μέσα σε διαφανή βαζάκια ή σακουλάκια που και εξωτερικά μπορείτε να στολίσετε με κάποιο από τα βασικά υλικά του ποτ πουρί.

ΕΔΩ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες - οδηγίες για να αποξηράνετε Φρούτα και ΕΔΩ τους αντίστοιχους τρόπους για Λουλούδια.  

8.Χριστουγεννιάτικη Τρίλιζα σε Σακουλάκι

Πολύ γουστόζικο και πρωτότυπο δωράκι, ιδανικό για Bazaar φορέων που έχουν σχέση με παιδιά, με πολύ απλή διαδικασία κατασκευής ώστε να μπορείτε να την φτιάξετε και μαζί τους. 

Προμηθευτείτε σακουλάκια λινάτσας, σχεδιάστε στην μία εξωτερική τους πλευρά με χρώμα περιγράμματος τις 4 γραμμές της τρίλιζας  και για πιόνια τοποθετείστε μέσα στα σακουλάκια 10 ...γόμες μολυβιών σε δύο  διαφορετικά χριστουγεννιάτικα σχέδια. 

Χριστουγεννιάτικες γόμες θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με παιχνίδια σε πολύ οικονομικές τιμές και σε συσκευασίες πολλών κομματιών. 

Τρίλιζες αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν και με πολλούς άλλους τύπους υλικών πχ γυάλινες διακοσμητικές πέτρες, ξύλο, κουμπιά, βότσαλα κλπ απλά οι γόμες είναι ο πιο απλή αλλά και ιδιαίτερα πρωτότυπη επιλογή. 

9.Κεριά σε Δοχεία

Άλλη μια κλασσική αλλά διαχρονική επιλογή, αφού τα κεριά ειδικά την περίοδο των χριστουγέννων έχουν την ...τιμητική τους και προτιμούνται και ως δώρα και για την γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού.  

Μπορούν να δημιουργηθούν μέσα σε κάθε είδους-σχήματος γυάλινο βαζάκι, φλυτζάνι, μικρό κεραμικό σκεύος, μεταλλικό κουτί, γλαστράκι κλπ και να στολιστούν εξωτερικά με γιορτινά στοιχεία από ύφασμα, χαρτί, κορδέλα, σκοινάκι ή μικρά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. 

Η διαδικασία κατασκευής τους είναι απλή και το ουσιαστικό τους κόστος μόνο αυτό της παραφίνης που θα χρειαστείτε. 

Ο εξωτερικός στολισμός του δοχείου και η συσκευασία μπορούν να δώσουν πραγματικά πολύ όμορφη όψη ακόμη και σε κεριά που θα δημιουργήσετε μέσα σε απλά γυάλινα βαζάκια ή ποτήρια.

ΕΔΩ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες-οδηγίες που θα σας χρειαστούν και πολλές ιδέες για δοχεία-σκεύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χειροποίητα κεριά αυτής της μορφής.  

10.Στολίδια - Κατασκευές από Φέτες Ξύλου 

Τα ξύλινα αντικείμενα γενικά είναι από τα πιο καλαίσθητα για κάθε τύπου κατασκευές και είναι σίγουρο ότι στολίδια - διακοσμητικά από φέτες ξύλου θα αρέσουν και θα τραβήξουν την προσοχή αν τα διαθέσετε σε ένα γιορτινό Bazaar. 

Σε καταστήματα με είδη για κατασκευές αλλά και στολισμούς γάμων, θα βρείτε συσκευασίες με φέτες ξύλου σε διάφορα μεγέθη. 

Η επιφάνειά τους μπορεί να επεξεργαστεί με χρώματα και κάθε είδους τεχνικές με προσθήκη χαρτιού ή και υφάσματος για να κατασκευάσετε πολύ όμορφα κρεμαστά στολίδια δέντρου ή ξύλινα στοιχεία για χρήση σε συνθέσεις. 

Οι φέτες μπορούν και να κολληθούν μεταξύ τους για να φτιάξετε γιορτινές φιγούρες ή ακόμη και στεφάνια. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ