2023-10-31 08:15:15
Φωτογραφία για Τεχνητή νοημοσύνη ΚΙΝΔΥΝΟΣ για τις εκλογές του 2024 – «Έκρηξη» στις κυβερνοεπιθέσεις

 





Κίνδυνο για τις ευρωεκλογές του 2024 αποτελούν τα chatbot τεχνητής νοημοσύνης και deepfake φωτογραφίες ή βίντεο, όπως προειδοποιεί έκθεση του οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυβερνοασφάλεια (ENISA).

Ήδη φέτος σημειώθηκε τεράστια αύξηση στα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων, καθώς κέρδισε έδαφος αυτού του είδους η τεχνολογία. Εξ ου και ο φορέας προτρέπει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τον ιδιωτικό τομέα, ιδίως τα media, να βρίσκονται σε επιφυλακή ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.



«Η εμπιστοσύνη στους ευρωπαϊκούς εκλογικούς θεσμούς θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δυνατότητά μας να βασιζόμαστε σε ασφαλείς υποδομές και από την αξιοπιστία και διαθεσιμότητα των πληροφοριών», σχολίασε ο εκτελεστικός διευθυντής του ENISA, Juhan Lepassaar. Το ίδιο προειδοποιεί και πρόσφατη έκθεση του Economist Intelligence Unit, η οποία δίνει μέτρια πιθανότητα στο ενδεχόμενο αύξησης της παραπληροφόρησης ενόψει των προγραμματισμένων εκλογικών αναμετρήσεων του 2024, με στόχο να προκληθεί σκεπτικισμός απέναντι στις κυβερνήσεις. Εάν πράγματι συμβεί αυτό, προβλέπει πως θα μειωθεί η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στα πολιτικά συστήματα.

Ήδη πάντως έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες στην Ευρώπη για παραπληροφόρηση μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν τέτοιου είδους περιστατικά πριν τις εκλογές στην Πολωνία και την Σλοβακία. Επίσης, στην αρχή του μήνα κυκλοφόρησε -και έγινε viral- ηχητικό υλικό με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας, στο οποίο ακουγόταν να βρίζει τους υφισταμένους του. Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε πως ήταν ψεύτικο.



διαβάστε την συνέχεια στο ρεπορτάζ του www.moneyreview.gr με πληροφορίες από Politico



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ